Informatie

Onze allerbelangrijkste doelstelling is het geven van voorlichting en informatie, zodat papegaaien op een deskundige manier worden verzorgd, (op)gevoed en benaderd. Daarmee voorkómen we, dat papegaaien worden afgestaan en mogen ze thuis blijven wonen, bij hun gemotiveerde eigenaar. Maar soms zijn er omstandigheden dat een papegaai écht niet kan blijven en een nieuw huisje zoekt. Daar kan Stichting Vrolijke Papegaai ook een rol in spelen.

 

Op zeer beperkte schaal vangen wij papegaaien op ter herplaatsing, waarvan de eigenaar afstand moet doen. Wij maken de papegaaien die aan SVP zijn afgestaan Vrolijk, (re)socialiseren hen en zorgen ervoor dat zij herplaatst kunnen worden bij mensen die ook heel bewust gekozen hebben voor deze manier van papegaaien houden. Op deze manier hebben we de afgelopen jaren al tientallen papegaaien een nieuw vrij en Vrolijk huis kunnen bezorgen.

 

Hier vind je informatie over onze hoofdrolspelers in dit hoofdstuk: de opvangpapegaaien. Daarnaast over hoe het afstaan van een papegaai aan SVP in zijn werk gaat. Ook onze herplaatsprocedure komt aan bod: waaraan moet iemand voldoen om daarvoor in aanmerking te komen? Tenslotte kun je zien welke papegaaien sinds de oprichting van Sichting Vrolijke Papegaai zijn herplaatst.