Recente berichten
 

Herplaatsing

We vinden het altijd fijn als iemand interesse heeft in een herplaatspapegaai van Stichting Vrolijke Papegaai (SVP). Zo’n herplaatspapegaai is zo dankbaar en zo leuk om in huis te krijgen. Het karakter is gevormd en bekend. De papegaaien die geadopteerd worden van SVP zijn helemaal Vrolijk: tam, gekortwiekt, gewend aan volwaardig voer (pellets), gewend om te douchen, mee naar buiten te gaan, gesocialiseerd met andere papegaaien en ook andere huisdieren, netjes opgevoed en sociaal, een prettig gezinslid. Daarnaast dan ook nog eens volledig getest en gechipt. Het is belangrijk dat iemand ook tijd heeft om aan de papegaai te besteden en om leuke dingen met haar/hem te doen. Want iedere papegaai, dus ook onze opvangpapegaai, onderneemt graag leuke dingen met zijn/haar baasje en het gezin.

 

Als iemand in aanmerking wil komen voor een herplaatspapegaai van Stichting Vrolijke Papegaai, is het volgen van onze basisworkshop “Houden van Vrolijke papegaaien” een verplichting. Voor het adopteren van een ara, een edelpapegaai of een kaketoe is ook het volgen van onze vervolgworkshop een must.

 

De papegaaien die op dat moment bij SVP in de opvang zijn, zijn ook altijd bij een praktijksessie aanwezig, zodat geïnteresseerde deelnemers alvast nader kennis kunnen maken met deze vogels. Na de praktijksessie(s) of workshop(s) kunnen het potentiële herplaatsgezin en wij nadenken of er voor een vogel misschien een plekje gevonden lijkt te zijn.

 

Wanneer er zo’n match lijkt te zijn tussen een opvangertje en een potentieel herplaatsgezin, dan gaat de vogel eerst 6 weken logeren bij dit gezin, een soort “proefperiode”. De eventueel daar al aanwezige vogels moeten recent allemaal getest zijn op PBFD, Chlamydia, Polyoma en KDS/PDD, om gezondheidsrisico’s uit te sluiten. Het spreekt vanzelf dat ook onze opvangpapegaai recent volledig negatief getest is. Met een door SVP herplaatste papegaai mag niet gekweekt worden, dat wordt contractueel vastgelegd. Want natuurlijk wordt voor de logeerperiode een logeercontract getekend met een aantal voorwaarden. Er wordt een bijdrage in de gemaakte kosten (levensonderhoud, vogelarts, testen, chippen enz.) gevraagd, die bij het logeren al betaald moet worden. Om een indruk te geven: voor een grijze roodstaart vragen we een bijdrage van € 325. Wordt de vogel onverhoopt niet geadopteerd, dan wordt deze bijdrage uiteraard teruggestort.

 

Als de vogel een poosje heeft gelogeerd en zowel het logeergezin als wij besluiten dat de vogel bij het gezin mag blijven, dan wordt er officieel herplaatst/geadopteerd en een contract getekend.

 

Ook na herplaatsing blijven wij graag op de hoogte en waarderen het daarom enorm als wij bijvoorbeeld tijdens een activiteit contact houden. Wij willen er graag zeker van zijn dat het goed gaat met de herplaatste vogel. Wij houden ervan om alles keurig netjes en sluitend te regelen, omdat we van mening zijn dat de vogel daar het meest bij gebaat is. Zekerheid voor alles, om ervoor te zorgen dat de vogel een goed en Vrolijk leven blijft houden. Dat verdienen ze!

 

Dit is globale informatie over hoe wij omgaan met opvang, logeren en herplaatsen van onze opvangpapegaaien. Mocht je meer willen weten, dan horen we dat graag natuurlijk. Kijk op de contactpagina van onze website voor onze contactgegevens.