Yogi, edelpapegaai (logeert)

Mooie Yogi is onlangs bij ons in de opvang gekomen. Het is een edelpapegaai die uit het ei gekropen is op 1 januari 2012, dus nu 7 jaar jong is. Yogi is een knappie en een snelle leerling. Hij geniet al van de heerlijke pellets en andere lekkere hapjes, kan het prima vinden met de andere papegaaien, is een lekkere kletskous (“hallo”, “kiki”, “toet toet” en dat is nog maar een heel klein deel van zijn repertoire) en natuurlijk ook een eigenwijsje.

Want hij vindt dat hij nog op de schouder mag zitten, dat hij nog aan tafel mag meeëten en dat hij de dienst uit maakt. Misschien ligt het ook wel een beetje aan zijn naam? Want een yogi is een beoefenaar van yoga, iemand die zijn lichaam en geest onder volledige controle tracht te brengen. Alleen heeft onze Yogi dit niet helemaal goed begrepen, want hij probeert dus vooral lichaam en geest van “zijn” mens onder volledige controle te krijgen. Maar helaas, Yogi, dat is bij een Vrolijke papegaai allemaal niet zo, daar worden wat meer grenzen gesteld. Daar moet hij even aan wennen, maar dat lukt ‘m wel, hoor! Hij is er slim genoeg voor. 

Yogi is echt grappig, want zijn lievelingsspeelgoed is … een autootje! Vandaar dus ook het “toet toet” dat regelmatig uit zijn snaveltje te horen is. Al met al een geinige, mooie jongen die vast en zeker een mensenhart volledig gaat veroveren!