Wicky, grijze roodstaartpapegaai

Voor de mensen die ons al langer volgen zal het volgende grijsje geen onbekende zijn; Wicky, roepnaam Kobus. Op ons forum zijn heel wat avonturen van hem terug te vinden.
Wicky is een aantal jaren geleden geadopteerd, en hij kent het vrolijke leventje dan ook als geen ander. Met heel veel verdriet moest er afscheid worden genomen van Wicky, door gezondheidsproblemen van zijn adoptant kon er niet meer voor Wicky gezorgd worden. Maar het is merkbaar dat hij altijd met liefde en zorg omringd is geweest!
Wicky is een rustige vogel die heerlijk op zijn gemakje geniet van zijn speelboom. Hij maakt zijn eigen bodembedekking; hij vindt het echt heerlijk om zijn takken te versnipperen. Naast versnipperaar is hij ook in te huren voor verdere sloop- en verbouwingswerkzaamheden, want zijn etensbak moet zo snel mogelijk op de grond. Een echte snoeper is hij dan ook niet. Het liefst eet hij zijn pellets maar een lekkere walnoot gaat er altijd wel in. Een druif wordt eerst flink door elkaar geschud voor het opeten.
Wicky is heel snel gewend bij het opvanggezin. Hij stapt makkelijk op de kooi of op de arm op. Honden en katten vindt hij geen enkel probleem. Buiten geniet hij van het zonnetje en zoekt de schaduw op als het hem te warm wordt. Ook van een (natuurlijke regen-)douche geniet hij met gespreide vleugeltjes. Wicky maakt gezellige geluidjes en laat het schreeuwen aan de overige vogels in het gezin over.
Wil jij Wicky een nieuw vrolijk leventje bieden? Kom dan snel kennis met hem maken tijdens een van onze oefensessies.