Wicky, grijze roodstaartpapegaai VERMIST

Voor de mensen die ons al langer volgen zal het volgende grijsje geen onbekende zijn; Wicky, roepnaam Kobus. Op ons forum zijn heel wat avonturen van hem terug te vinden.
Wicky is een aantal jaren geleden geadopteerd, en hij kent het vrolijke leventje dan ook als geen ander. Met heel veel verdriet moest er afscheid worden genomen van Wicky, door gezondheidsproblemen van zijn adoptant kon er niet meer voor Wicky gezorgd worden. Maar het is merkbaar dat hij altijd met liefde en zorg omringd is geweest!
Wicky is een rustige vogel die heerlijk op zijn gemakje geniet van zijn speelboom. Hij maakt zijn eigen bodembedekking; hij vindt het echt heerlijk om zijn takken te versnipperen. Naast versnipperaar is hij ook in te huren voor verdere sloop- en verbouwingswerkzaamheden, want zijn etensbak moet zo snel mogelijk op de grond. Een echte snoeper is hij dan ook niet. Het liefst eet hij zijn pellets maar een lekkere walnoot gaat er altijd wel in. Een druif wordt eerst flink door elkaar geschud voor het opeten.
Wicky is heel snel gewend bij het opvanggezin. Hij stapt makkelijk op de kooi of op de arm op. Honden en katten vindt hij geen enkel probleem. Buiten geniet hij van het zonnetje en zoekt de schaduw op als het hem te warm wordt. Ook van een (natuurlijke regen-)douche geniet hij met gespreide vleugeltjes. Wicky maakt gezellige geluidjes en laat het schreeuwen aan de overige vogels in het gezin over.
Wil jij Wicky een nieuw vrolijk leventje bieden? Kom dan snel kennis met hem maken tijdens een van onze oefensessies.
update 29 februari 2024
Wicky, een grijze roodstaartman die in 2006 is geboren. Hij zit al even in de opvang, dus hoog tijd om hem weer eens extra in het zonnetje te zetten.
Wat eigenlijk het meest opvalt aan Wicky? Dat is dat hij zo rustig is! Dat hoor je eigenlijk niet zo vaak, hè? Meestal klagen mensen die geen Vrolijke papegaai hebben, dat het dier zo’n herrie maken kan. Maar niet onze Vrolijke Wicky dus. Hij brabbelt wel eens wat, maar maakt helemaal geen lawaai. Best ook wel fijn voor de verandering, toch? 😉
Wat Wicky wel heel graag doet, is walnootjes eten. Ook de gezonde pellets eet hij heel goed en graag en hij kan genieten van af en toe een stukje appel. Groente en fruit moet natuurlijk afwisselender zijn dan dat, maar het is een goed begin.
Wicky is geen kroelkip, aan zijn lijf geen polonaise! Maar hij stapt dan wel weer makkelijk op de hand. Op de opstapstok vindt hij wat lastiger, maar daar wordt aan gewerkt. Bezoek vindt hij heel gezellig, wil er gezellig bij zitten en stapt ook bij vreemden makkelijk op.
Leuke jongen, die grijze Wicky! Hou je van rust en niet teveel gekroel, dan heb je aan hem een héél goeie, lieve, mooie huisgenoot 🙂