Vera, blauwgele ara

Tjonge, wat een lief meisje hebben we in de opvang gekregen. Echt weer zo’n hartenveroveraartje. Vera, een blauwgele ara-pop van  15 jaar, zit in- en intevreden te genieten van het zonnetje, de buitenlucht, de lekkere hapjes, de andere vogels, de honden, katten en kippen.

Vera is een lief meisje dat zich makkelijk aanpast. Dol op pellets, ze begon er gelijk mee toen ze bij het opvanggezin binnenkwam. En ook van chop en andere lekkertjes kan ze genieten. Kieskeurig is ze helemaal niet. Met de andere vogels gaat het goed, al moet ze heel af en toe even uitproberen of ze nog wel voor haar opzij gaan. Wat ze echt niet allemaal doen trouwens  🙂  en dan geeft ze het al snel op. Slopen van karton, een verse wilgentak, schommelen en klauteren, dat is allemaal aan haar besteed.

Ze stapt makkelijk op, nadat ze heel eventjes kijkt of je wel te vertrouwen bent. Even een klein dreigje, want ja, het blijft wel een stoere ara natuurlijk. Maar als ze merkt dat je je daar niets van aantrekt, stapt ze achter elkaar op. Eenkennig is ze ook helemaal niet, alle vertrouwen in mensen. Ze vindt buiten in het zonnetje zitten schommelen en een ontspannen dutje doen heerlijk. Ze kwam ook niet zo vaak buiten voorheen, en geniet daar erg van. Een lieve, rustige meid die duidelijk veel liefde heeft gekend en te geven heeft.

Dit is weer zo’n top-ara die je maar ál te graag in je huis en hart wilt toelaten! En zij jou!