Tommie, grijze roodstaartpapegaai

Tommie, net in de opvang en gelijk al uit logeren ;-), is een hele lieve en leergierige man, geboren in 1991. Tommie geniet volop van de vrijheid die hij heeft op de speelboom. Ook het slapen in de slaapkooi gaat hem goed af. Vanuit zijn logeerboom heeft hij zelf de stap gemaakt naar de boom van zijn twee grijze vrienden Jacco (in herinnering) en Sjaak. Wel hebben we het idee dat dit tussen de heren al volop besproken was, want er was en is heel veel communicatie tussen hen de hele dag door! Heel gezellig!

Tommie heeft al heel snel geleerd waar de opstapstok voor is en stapt hier gretig en zonder twijfel op. Opstappen op de hand of arm en aanraking vindt hij nog best wel spannend. Op zijn tempo en zijn geleiden bouwen we dit rustig op en uit. Verder is Tommie een echte lekkerbek. Alles wat je komt brengen wordt gretig en en met een “aaaaaah” geroep ontvangen en geproefd. Ook de werkzaamheden in de keuken worden door Tommie nauwgezet gevolgd, want uit de keuken komen lekkere dingetjes.

Naast “aaaaaaah” wordt het opvanggezin ‘s ochtends door hem in de slaapkamer ontvangen met “hallo”,  gevolgd door een fysiek kusje door de tralies heen. Gedurende de dag komt er een “hey” zodra je hem opzoekt en is hij ook zeker niet te beroerd om je daarbij een of meerdere kusjes te geven. Ook “stap maar op” en “kom maar Tommie” komen gedurende de dag voorbij. De gehele middag zitten Sjaak en Tommie te fluiten naar elkaar en vullen ze elkaar daarin aan.

Een mooie, slimme, supergezellige, snel lerende kletskous, zo kunnen we Tommie wel typeren. Wat een leukerd!