Snip en Snap, pyrrhura’s

Heel af en toe, in bijzondere omstandigheden, vangen wij ook wat kleinere vogels op. Over het algemeen zijn onze opvangertjes niet kleiner dan een bont boertje, een meijertje, een caique. Maar heel af en toe fladdert er een pukkie tussendoor ☺
Snip & Snap, twee lieve pyrrhuraatjes, zijn zo’n uitzondering. De twee meisjes, waarvan we de leeftijd niet precies weten alleen dat ze in ieder geval minstens 7 jaartjes jong zijn, werden aan ons afgestaan vanwege gezondheidsproblemen van de eigenaar. Dit kon niet al te lang duren, vandaar dat we de twee bruinoorparkietjes (zoals de Nederlandse naam luidt) met open armen hebben opgevangen.
En wat een lieverdjes zijn het. Dapper ondergingen ze saampjes alle veranderingen, al was dat niet altijd makkelijk. Maar gelukkig hebben ze elkaar! Die twee dappere dodo’tjes zijn heel erg close en de beste vriendinnetjes. We zoeken dan ook een fijn huisje voor hen samen, we halen ze niet uit elkaar. Snip is wat dapperder en ondernemender dan Snap, dus als zij iets durft, probeert Snap het daarna ook. Helemaal handtam zijn ze nog niet, daar wordt aan gewerkt. Bang voor handen en mensen zijn ze absoluut niet meer, maar opstappen is nog wel errug spannend. Maar – eerlijk is eerlijk – deze twee pukkies zijn klein en kwetsbaar, dus in het opvanggezin worden ze niet in rechtstreeks contact gebracht met de andere grotere papegaaien, met de honden en katten die daar rondlopen. Want met zulke kleine fladdertjes moet je er altijd rekening mee houden, dat ze de jachtlust misschien iets al te erg stimuleren. Dus ze zitten samen in een grote, fijne, veilige kooi, bij de gezelligheid van de andere dieren, binnen en buiten, met dezelfde lekkertjes, kletspraatjes en aandacht. Heel gezellig, ze genieten er overduidelijk van. Mini-pellets eten ze, nootjes, stukjes fruit en groente vinden ze heerlijk. Natuurlijk zijn de dametjes, net als de andere vogels, keurig getest en gechipt. Dus kant en klaar om uit logeren te gaan!
Wie valt er voor Snip & Snap, wie wil deze hele lieve, dappere dodo’tjes een fijn huisje gaan bieden? Ze verdienen het zo!