Sino, grijze roodstaartpapegaai

Na jaren aarzelen van de vorige eigenaar, na heel wat keren “toch maar wel, nee toch maar niet, of toch maar wel?” is grijze roodstaartpapegaai Sino éindelijk bij ons in de opvang gekomen en daar zijn we heel blij mee. Want ooow, wat is Sino gelukkig en blij! Sino is een mooie jongeman die op 30 september 2011 uit zijn ei is gekropen, nog heel jong dus.

Zijn verleden weten we niet helemaal precies, maar wel wat onderdelen: papvogel, bij een gezin gewoond, daar weggegaan naar een nieuwe eigenaar, regelmatig naar een ander adres (definitief? logeren?), maar toch weer terug naar de eigenaar. Die hem af wilde staan, dan toch maar weer niet, en ja dan toch maar weer wel. Kortom, er is behoorlijk rondgeshopt met Sino. Tot we hem kort geleden konden ophalen en dat razendsnel hebben gedaan. 

En daar hebben we nog geen seconde spijt van gehad. Want Sino geniet, (vr)éét gezonde pellets en nootjes en allerlei andere papegaaienlekkers, zit buiten in de zon echt te stoven, zó lekker vindt hij het, is superlief en sociaal tegen de andere papegaaien, honden, katten, kippen. Maar zeker ook mensen, want de eerste tijd protesteerde hij zeer luidruchtig tegen een hand in zijn buurt, dat was maar niks! Maar nu? Hij stapt achter elkaar op, moppert bijna niet meer en vindt het eigenlijk allemaal superleuk. Wat is dat altijd toch weer genieten, als je een papegaai zo’n omslag ziet maken, als je hem gelukkig en gezond ziet worden, als hij geniet van zijn nieuwe Vrolijke leventje. Dááar doen we het voor! Heppie Sino!

Welkom, lieve, mooie, blije Sino, we zijn heel blij dat je eindelijk bij ons bent!