Sino, edelpapegaai

Sino Groen, aangenaam kennis te maken. Eerst maar even verklaren waarom Sino als achternaam Groen heeft? Omdat hij in de opvang zit bij een opvanggezin waar al een Sino is!  Maar dan een grijze: Sino Grijs dus.
Sino is een mooie grote edelman en staat aan het begin van zijn goede fijne leventje bij ons. Met zijn 6 jaar jong heeft hij al een hoop geleerd en pakt ie snel nieuwe dingen op. Hij is gek op alles. Qua eten qua douchen qua gezellig erbij zijn, zowel bij andere vogels als bij de mensen. Er is maar weinig dat deze vrolijke slimme jongen niet fijn vindt. Wat een leuke vent is het toch. Een beetje geplukt, maar een kniesoor die daarop let. Sino’s karakter doet je dat snel vergeten.
Is er dan niets wat hij nog moet leren? Toch wel. Over opstappen denk hij heeeeeeelll lang na. Afstappen eigenlijk net zo. En soms….heel soms… springt hij van zijn stok zo op je schouder. Tadaaaa! Maar ook dat wordt al minder en we negeren dat gedrag maar gewoon. Want eigenlijk weet slimme Sino wel wat er van hem wordt verwacht. Maar ja, ook/zelfs zo’n brave edelman heeft daar natuurlijk niet altijd zomaar zin in.
Al met al is Sino een heel leuke spontane en makkelijke vogel. Als hij ergens van schrikt kan hij af en toe behoorlijk van zich laten horen. Maar dat is niet vaak, verder is hij heel rustig is, doet lekker mee met de dagelijkse gang van zaken en kraamt zelfs ook wat fluitjes en woordjes uit. Al met al een fijne vogel om in je huis en hart op te nemen, dat moet voor deze mooie lieve jongen niet moeilijk zijn! Toch?