Semmie, venezuela-amazone

Semmie de venezuela-amazone kwam bij ons in de opvang en heeft hiervoor een zeer liefdevol thuis gehad. Door omstandigheden moest ze, met veel verdriet, aan ons worden afgestaan. Semmie is een van die vogels die gelukkig alles al gewend is en al een Vrolijk leventje leidde. Ze kent het om gezellig mee op stap te gaan, te genieten van het zonnetje, eet al tijden biologische pellets en andere heerlijke gezonde papegaaiensnackjes. Ze heeft alles gehad om een gelukkige, gezonde, Vrolijke papegaai te zijn. Hoe oud ze is dat weten we helaas niet, maar leeftijd is maar een getal toch? Ze maakt bij ons de indruk om zeker nog niet oud te zijn.
Semmie vindt het heerlijk om buiten in het zonnetje te zitten, het liefst op haar eigen plekje op de speelboom. Ze kan prima met alle andere papegaaien in het opvanggezinst overweg. Soms vindt ze anderen nog een beetje spannend en dat mag ook, zolang ze maar niet lelijk doet. En dat doet ze nooit, dus ze went er al netjes aan.
Semmie kan hele grappige geluidjes maken die ze graag uit volle borst in herhaling laat horen. Als de kat van het opvanggezin langs haar loopt, roept Semmie: “miauw! miauw! miauw!”. Maar ook tussendoor als er geen kat aanwezig is gaat Semmie nog miauwen, heel leuk! Semmie kan soms luidruchtig zijn, maar door de juiste reactie (namelijk: géén reactie!) leert ze steeds meer dat die herriemakerij haar niets oplevert. Dus geleidelijk aan wordt ze rustiger. Maar het is en blijft een amazone waar af en toe flink geluid uit kan komen!
Semmie zoekt een plekje waar ze haar ding kan doen, zichzelf kan zijn (en dat is héél lief, gezellig en vocaal) en waar de goede zorgen die ze al zo lang heeft gekregen worden voortgezet. Dat kan niet moeilijk te vinden zijn voor zo’n mooie en lieve meid!