Roepie, grijze roodstaartpapegaai VERMIST

Roepie, een grijze roodstaartman die in 2004 uit het ei is gekropen, is bij ons in de opvang gekomen. Zijn beide vorige eigenaren zijn op leeftijd en hebben ernstige gezondheidsproblemen, waardoor er niet meer optimaal voor Roepie gezorgd kon worden. Ze zijn naarstig op zoek gegaan naar een veilig en goed adres om hun vriendje aan af te staan en zijn bij ons terecht gekomen. Altijd zo fijn als mensen vertrouwen in ons hebben, dank daarvoor.

Roepie had een kooileven, kwam er al heel lang niet meer uit. Hij heeft van kuiken af aan bij dit gezin gewoond, maar vond rechtstreeks contact toch wel wat te spannend. Ook heeft hij natuurlijk door de ziekte en de zorgen van zijn vorige eigenaar veel meegemaakt en meegekregen. Dat is te zien aan zijn verenpakje, want hij heeft zich geplukt.  In de opvang is  het eerste dat hij heeft geleerd om uit de kooi te komen, lekker op een speelboom te zitten en zelfs ook op te stappen! Na wat protesten en pogingen om daar onderuit te komen, gaat dit nu steeds beter en – heel belangrijk – zonder bijten. Knap, hè? Hij wil zo graag Vrolijk worden, die lieve Roepie.

Roepie is best een coole kikker en niet zo snel onder de indruk. Want in het opvanggezin woont ook een (hele lieve) ara en onze grijze vriend is niet onder de indruk van die afmeting. Ook is hij al snel begonnen met eten van die heerlijke gezonde pellets en lekkere chop, hij geniet er wel van! Kletsen en gezellig aanwezig zijn doet hij ook heel graag, maar Roepie is geen herriemaker. Een gezelligheidsdier, dat is-ie wel. Een lieve, dappere, slimme jongen die nieuwsgierig is naar alle mooie dingen die hij nog kan leren. Zoals een superfijn nieuw thuisje waar hij verder kan genieten!