Rocky, rosékaketoe

Is het een suikerspin? Is het een oliebol? Is het een clowntje? Néé, het is ons grappige opvangertje Rocky. Rocky is een rosékaketoe van 6 jaar jong en hij is ook een echte kaketoe. Als het aan hem zou liggen, zou hij de hele dag aandacht willen en kroelen en bij je zitten en in het middelpunt van de belangstelling staan. Alleen wordt hij daar niet gezelliger van, integendeel! Maar als hij eraan gewend is om niet steeds alle aandacht te krijgen, om ook zichzelf te kunnen vermaken, om op zijn tijd wel een kletspraatje of een spelletje met je te doen, dan wordt hij een echte leuke zoete roze suikerspin.

In de opvang is Rocky het allergrootste deel van de tijd een schattige kaketoe die erg rustig is. Hij doet het góed, die jongen! Hij heeft goed leren omgaan met zijn opvanggezin, alleen vond hij het in het begin nog wat lastig om een mens in de buurt van “zijn” speelgoed te dulden. Maar daar is hard aan gewerkt en Rocky is zo’n slimmerik, die heeft snel geleerd om dat toe te laten. Uiteraard heeft hij, zoals het een echte kaketoe betaamt. zijn normale kaketoe gedrag. Dus dansen, met zijn kop draaien, op zijn kop hangen, lekker scharrelen en dat soort giebelegijntjes . En hij is hormonaal gevoelig, dus knuffelen, kroelen en partnergedrag is uit den boze bij hem. Zoals bij bijna alle papegaaien …

Rocky accepteert douchen, maar vindt er niet zoveel aan. Hij eet goed zijn pellets, heerlijke nootjes, biologische zaadjes, maar is niet heel dol op groente en fruit. En papegaaienbrood, dáár is hij dol op. dus zijn nieuwe baasje kan maar beter een oventje hebben, haha. Verwend klein roze boefje! Hij stapt netjes op, amuseert zich kostelijk met allerlei sloopwerk en houten blokjes. Ook buiten gaat het goed, hij is niet bang en kijkt zijn oogjes uit.

Wat onze roze Rocky nodig heeft, nu in de opvang en later bij zijn adoptiegezin, is een consequente benadering met begrip voor de kaketoe-malligheden, maar ook met alertheid om hem niet hormonaal te stimuleren. Want dán heb je een suikerspin, een oliebol én een clowntje in huis en hart!