Rio, goudvoorhoofdparkiet (logeert)

Rio de (kruising?)goudvoorhoofdparkiet is een grote, kleine jongen, geboren in 2012 en bij SVP niet geheel onbekend. Dit lieve nieuwe opvangertje is, na een aantal jaren te zijn geadopteerd op een heerlijk plekje, bij ons teruggekomen. Het is een kleine jongen, maar laat je daardoor niet misleiden. Want deze jongen is slim en energiek, net als de grote jongens. Het is eigenlijk een grote vogel in een klein verenpakje.

Rio’tje kan klimmen als de beste en houdt ervan lekker te slopen, wc rolletjes & mooie wilgen of fruitboomtakjes zijn dan ook heerlijk sloopmateriaal. Hij eet al heerlijk pellets en op z’n tijd een nootje of stukje fruit gaat er ook zeker in. Opstappen op de hand is geen enkel probleem. Alleen die duim, dat vindt hij nog wel een beetje spannend :-). . Zo weet Rio soms niet of hij nu heel stoer en nieuwsgierig is en het wil ontdekken of dat hij iets toch nog wel spannend vindt.

Met veel mensen of in een rumoerig huis vindt hij het soms wat te veel van het goede, maar helemaal alleen dat is het dan ook weer niet. Gezellig erbij zijn dat is toch ook wel fijn! Met andere vogels kan hij trouwens ook goed overweg. Het is een lief en vrolijk vogeltje, fluiten en brabbelen kan hij als de beste en lekker meezingen op muziek of als je zingt, dat vindt hij ook heel erg leuk/gezellig.

Dat is toch heerlijk, als je op zoek bent naar zo’n mooi lieverdje en hem een fijn rustig huisje en plekje in je hart kunt bieden?