Recente berichten
 

Rico (nu Riekie), ducorpskaketoe

Rico, Ducorpskaketoe

Rico (nu Riekie), ducorpskaketoe

Riekie is een lief ducorpskaketoemeisje dat in 1977 geboren is. Al eerder was zij via Stichting Vrolijke Papegaai geadopteerd, maar kon daar na een aantal jaren niet meer blijven. Dus ze is terug in de opvang en gaat in de herkansing. Riekie heeft, voordat ze een aantal jaren geleden aan ons werd afgestaan, een niet al te best leven gehad. Maar desondanks is ze heel makkelijk en rustig.

Natuurlijk blijft het een echte kaketoe en springt die malle springmuis soms alle kanten op. Maar als je consequent met haar bent en haar toch weer netjes terugzet in de speelboom, als ze daar afgesprongen is, dan blijft ze vervolgens ook helemaal tevreden daar zitten. Ze houdt van gezelligheid, van er lekker bij zijn, van heerlijke pellets en gaaiensnackjes, vooral een stukje banaan, mmmm. Mensen vindt ze leuk (mits die haar niet voortdurend kroelen!), soortgenoten, honden, katten en kippen ook. Qua geluid is ze rustig en dus eigenlijk niet een echte kakeTOETER, gelukkig maar! Ze is in het verleden hevig gaan plukken, zo hevig dat de follikels beschadigd zijn en er geen veren meer terug kunnen groeien. Ze heeft dus een aandoenlijk bloot buikje, waardoor ze nu niet al te lang buiten kan zitten. Maar als het warmer is natuurlijk wel, zeker wanneer ze daar weer goed gewend aan is. En dan geniet ze ervan, hoe groter de speelboom hoe beter, dan kan ze tenminste heerlijk klimmen en klauteren!

We gaan goed voor dit lieve kaketoemeisje zorgen, dat verdient ze! Want ze is zó slim, tevreden, leerbaar en o zo lief! Welkom terug, lief Riekie’tje, we gaan weer een geweldig (t)huisje voor je zoeken, knappie!