Rico, Ducorpskaketoe

Rico (nu Riekie), ducorpskaketoe

Regelmatig zetten we een van onze opvangertjes “in het zonnetje”, gewoon omdat het zo’n leukerdje is en het allerbeste thuisje verdient!

Deze keer is dat Riekie, een lief ducorpskaketoemeisje, heel makkelijk en rustig. Natuurlijk blijft het een echte kaketoe en springt die malle springmuis soms alle kanten op. Maar als je consequent met haar bent en haar toch weer netjes terugzet in de speelboom, als ze daar afgesprongen is, dan blijft ze vervolgens ook helemaal tevreden daar zitten. Ze houdt van gezelligheid, van er lekker bij zijn, van heerlijke pellets en gaaiensnackjes, vooral een stukje banaan, mmmm. Mensen vindt ze leuk (mits die haar niet voortdurend kroelen!), soortgenoten, honden, katten en kippen ook. Maar ze wil wel graag haar eigen plekje, zonder andere vogel. Want ze is heel mensgericht en veel minder op soortgenoten. Die jaagt ze met plezier “haar” boom af, overigens zonder dat er bloed vloeit of zo, hoor. Dus een plekje alleen of met een andere vogel, maar dan wel met aparte voorzieningen, daar zou onze Riekie heel gelukkig van worden. Lees hier meer over dit lieverdje: https://vrolijkepapegaai.nl/forum/viewtopic.php?f=31&t=4367

Qua geluid is ze rustig en dus eigenlijk niet een echte kakeTOETER, gelukkig maar! Ze is in het (trieste) verleden voordat ze bij ons kwam hevig gaan plukken, zo hevig dat de follikels beschadigd zijn en er geen veren meer terug kunnen groeien. Ze heeft dus een aandoenlijk bloot buikje, waardoor ze als het koud is niet al te lang buiten kan zitten. Maar nu, met dit heerlijke zomerse weer, natuurlijk wel, zeker wanneer ze ook een fijne schaduwplek heeft en regelmatig met lauw water gesproeid wordt. . En dan geniet ze ervan, hoe groter de speelboom hoe beter, dan kan ze tenminste heerlijk klimmen en klauteren en daarna een tukje doen! Riekie is dan ook groot fan van de perenboom bij het opvanggezin, waar ze heerlijk kaketoe kan zijn.

We gaan goed voor dit lieve kaketoemeisje zorgen, dat verdient ze! Want ze is zó slim, tevreden, leerbaar en zachtaardig! Lief Riekie’tje, we gaan een geweldig (t)huisje voor je zoeken, knappie! Een huisje waar je de enige vogel bent of in ieder geval een eigen speelboom hebt, een huisje waar je aandacht krijgt van mensen. Maar ook weer niet teveel en alleen op initiatief van jouw mens. Dat moet gaan lukken, want Riekie … is een buitenkansje!