Polleke, grijze roodstaartpapegaai

Ook Polleke kwam naar ons toe, omdat er door gezondheidsproblemen niet meer goed voor haar gezorgd kon worden. Tot groot verdriet van de vorige eigenaar.

Grijs meisje Polleke is uit het ei gekropen in 2004, dus zo’n 20 jaartjes jong nu. Ze heeft in haar eerste jaren een paar keer op een verdrietige manier afscheid moeten nemen van haar toenmalige mensen. dat heeft haar aangegrepen, want ze is slim en hooggevoelig. Ze is gaan plukken en is dat blijven doen. Ook toen ze jaren geleden gelukkig weer in een goed huis terecht kwam. Maar ja, ze heeft er geen last van. En wij evenmin, want ook met een donsbuikje is ze nog steeds onze lieve Polleke!

Ze is een hele lieve rustige dame. Verzot op eten, vooral cashewnoten! Zodra ze het notenbakje ziet, komt ze naar het voorste puntje van de boom om er maar als eerste bij te zijn. Het eerste nootje peuzelt ze vervolgens zo snel mogelijk op, zodat ze graag nog kans maakt op een 2e nootje, voordat  de andere grijsjes in het opvanggezin voorzien zijn en het bakje weer opgeborgen wordt. Een echt smulpaapje dus, die goed voor zichzelf zorgt.

Polleke is heel tolerant en vriendelijk, zowel naar de overige gaaien als naar de honden die bij het opvanggezin rondlopen. Al vanaf dat ze bij ons in de opvang is, stapt ze keurig netjes op zowel op de arm als op de opstapstok, maar de arm heeft haar voorkeur. Als ze dan eenmaal gezellig op je arm zit, wordt dat door haar afgesloten met een diepe “zo!”,  als in “dat heb ik maar weer even mooi gedaan”. Ze is ook gek op een kroeltje in haar nek of een fijne koppiekrauw. Ook wat dat betreft zorgt ze wel dat ze aan haar trekken komt, het slimmerikje.

Ze behoort dus ook zeker tot de meer beschouwende, filosofisch aangelegde  grijsjes :-). Tussen het slapen en eten door zit ze graag op haar stok om alles rondom haar heen te observeren en te analyseren, en te kijken of ze daar nog een voordeeltje uit kan halen…. Slim lief meisje, er gaat ongetwijfeld iemand halsoverkop voor jouw slimmigheid vallen en dat verdien je ten volle!