Pipo, grijze roodstaartpapegaai

Eén van de grijze beauties die vanuit het Omnium naar ons in de opvang zijn gekomen is Pipo. Deze grijze roodstaartjongen van 1994 zit prachtig in zijn veren. Hij doet zijn naam ook echt eer aan, het is een echt clowntje. Pipo houdt erg van muziek en gezelligheid. Hij kan zijn naam heel goed zeggen, pakt erg snel nieuwe woordjes op en praat je de oren van het hoofd. Net als een mensenclown dus.

We weten ondertussen veel meer over Pipo’s verleden, hij is vele jaren lang een geliefde huiskamervogel geweest. Dat is ook nu goed aan hem te merken, want hij vindt mensen leuk en kan ook goed met andere dieren samen . Een andere papegaai, honden, katten, zelfs paarden, Pipo vindt het allemaal reuze gezellig. Douchen is niet zijn hobby, maar hij doet er ook niet moeilijk over. Ook in het Omnium was hij zo’n schoonheidsbehandeling gewend. Nagels vijlen, vleugels kortwieken? Voor Pipo geen enkel probleem. Zoals de meeste papegaaien is ook Pipo’tje niet echt van het knuffelen, aan zijn lijf geen polonaise. Hij stapt goed op op de hand, wil dan nog wel eens proberen te bijten, maar daar krijgt hij natuurlijk bij ons ervaren opvanggezin geen kans voor. Stapt ook keurig op de stok op. Wandelen vindt hij erg leuk. Dat komt goed uit, want ook voor Pipo is frisse lucht en goed voer heel belangrijk voor zijn welzijn. 

Trouwens, over goed voer gesproken … Ons clowntje is dol op pellets, ei, noten en fruit. Mmmmm, daar smult hij van. Net als alle andere papegaaien uit het Omniun eet hij met smaak zijn pellets. Maar ook palmpitten, biologische zaden en noten gaan er bij hem graag in als snack. Ook Pipo kreeg dagelijks een fruit- en groentemix met variërend appel, broccoli, biet, wortel, andijvie, kiwi, sinaasappel, druiven, rode en groene pepers, bessen, mango, etc. Wat werden ze er verwend en dat zetten wij natuurlijk lekker door! Pipo vindt het bést, hij houdt wel van een heerlijk maaltje.

Het opvanggezin zegt, dat Pipo een supermakkelijke vogel is. Heerlijk! Dus we verwachten zomaar, dat Pipo wel eens snel een heel fijn thuisje gaat krijgen!