Pino, grijze roodstaartpapegaai

Hou je van een gezellig allerlei deuntjes fluitende grijze roodstaart, eentje die ook nog verschillende liedjes fluit en zingt (stukjes van Hand in Hand, piratenliedjes en dat soort gezellige wijsjes) en ook nog eens lekker zit te brabbelen? Dan zal je vast en zeker ons opvangertje Pino heel leuk vinden! Want dat is me toch een gezellige vrolijke vriend!
Pino kwam bij ons in de opvang, omdat de vorige eigenaar niets met hem kon beginnen vanwege zijn angst voor ongeveer alles. Is ook niet zo gek, als je zo bij stukjes en beetjes hebt gehoord wat deze lieve 12(?)-jarige jongen in een verder verleden had meegemaakt. Want zijn verleden was nou niet om blij van te worden. Van hand tot hand met een niet beste behandeling, dus daar zou je ook wel bang van worden. Die angst, die is er nog wel, al wordt het gaandeweg steeds minder. Er wordt aan gewerkt om dappere Pino te laten leren dat mensenhanden, opstapstokken en handdoekjes echt echt echt niet eng of gevaarlijk zijn. Maar daar is-ie nog niet helemaal van overtuigd, die behoedzaamheid zit diep bij ‘m. Het komt goed, maar duurt even.
Ondertussen wordt hij dus steeds vrolijker en gezelliger, hij geniet van het lekker buiten op de speelboom in de zon zitten, kan goed met andere vogels (mits die niet al te stoer tegen hem doen), met honden en katten. Snoepen en heeeeeel veel pellets eten kan hij ook erg goed, tjonge, wat vindt hij eten lekker. Maar ook chop (stukjes groente, fruitjes, nootjes, biologische zaadjes e.d.) vindt hij jummie. Wat dat betreft is Pino’tje zeker niet kieskeurig!
Kortom, onze Pino is een lieve vrolijke vriend die steeds meer vertrouwen gaat krijgen in die eerst zo enge mens. Bij zo’n zorgzaam, liefdevol mens waar hij vertrouwen in kan hebben, daar wil hij ook wel graag gaan wonen. Voor de rest van zijn leven een veilig en prima thuisje, dat gunnen we mooie lieve Pino van harte!