Pino, grijze roodstaartpapegaai

Pino, een dappere grijze roodstaartman die in 2004 geboren is, heeft zich in de opvang heel snel aangepast. Hij heeft altijd gewoond bij een gezin, waarvan de vrouw veel met hem bezig was. Hij had een fijn leventje. Toen zij  kwam te overlijden, werd dat wat minder. Want hij kwam nauwelijks meer uit zijn kooi en had eigenlijk een tamelijk saai leventje. En dát wilde de dochter niet. Dus vader en dochter besloten dat hij een rijker, afwisselender en Vrolijker leventje verdiende, die bofferd. Altijd fijn als mensen dan zoveel vertrouwen in ons hebben.

Dus Pino kwam, zag en overwon! Want hij stapte direct op de hand/arm op, at al heel snel heerlijke gezonde pellets en durfde ook de chop, nootjes, groente en fruit te proeven (jumm. ie vindt hij dat). De andere vogels in het opvanggezin vindt hij nog een beetje spannend, maar hij zit er wel mee samen op de speelboom. Met opstappen op de opstapstok wordt nog geoefend, maar dat gaat stoere Pino vast ook heel snel kunnen en durven!

Pino is een lieve, zachtaardige vogel die vertrouwen heeft in mensen. Ook van honden, katten, kippen trekt hij zich niets aan. Af en toe wil hij even aan de wandel gaan, maar laat zich al snel en makkelijk weer terugzetten op de speelboom. Hij vindt buiten zijn ook heel leuk en kijkt zijn  kraaloogjes uit. Als het een dag mooi weer is, fris en helder, zit hij bijna te stoven in het winterzonnetje. Wel een beetje oppassen dat het niet te koud is voor zijn blote buikje.

Hij geniet zo van zijn nieuwe leventje en wil dat heel graag op een definitief adoptieplekje voortzetten. We denken dat het niet veel moeite zal kosten om dat te vinden voor deze lieve, dappere, knappe grijze kanjer Pino!