Pelle, witvoorhoofdamazone

De witvoorhoofdamazone is een amazonesoort die je bijna nooit tegenkomt als huiskamervogel. Ze staan bekend als vogels die graag contact zoeken, vriendelijke vogels. Aktief, druk, soms luidruchtig met hun schelle stemmetje.

Aan al die eigenschappen voldoet ons nieuwe opvangertje Pelle. Zij is een witvoorhoofdamazone-popje van 7 jaar jong en een Vrolijk fransje. Gezelschap van soortgenootjes heeft ze nu in de opvang heel veel en dat vindt ze echt leuk. Omdat het een dapper klein meisje is, zit ze vaak op de speelboom samen met ook wat “steviger” typjes, die zich door haar niet de kaas van het brood laten eten. Een ducorpskaketoe, een ara maracana, een edelpop, dat gaat allemaal prima en die kunnen het goed met elkaar vinden. Maar de wat verlegener, voorzichtiger papegaaien als een grijsje, een bont boertje, daar blijft wat ruimte tussen. Want Pelle vindt het soms ook maar al te leuk om een ander van de speelboom proberen te jagen, het boefje! Absoluut niet boosaardig , hoor, daar is ze veel te lief voor. Maar wel ondeugend dus. Met recht klein maar dapper … 

Pelle houdt van gezelligheid, stapt makkelijk op, smult van haar pellets, is nog een beetje kieskeurig met vooral fruit, maar een nootje daarentegen vindt ze jummie! Klimmen, klauteren, slopen, dat doet ze graag. Haar aktieve karaktertje kun je daar ook goed aan zien. Een paar keer per dag laat ze zich horen, als een echte amazone. Aanhankelijk is ze ook, ze zit graag bij een mens in de buurt, gezellie! Voor honden, katten, kippen heeft ze geen enkele schrik, ze kijkt er niet eens naar. Douchen vindt ze nog een beetje spannend, maar ook daarvan raakt ze niet echt onder de indruk.

Al met al een lief, klein, dapper, mooi, bijzonder en Vrolijk meisje, waarvoor het niet moeilijk moet zijn om een geweldig thuisje te vinden, liefst met (een) soortgenootje(s) waar ze het goed mee kan vinden. Welkom, lieve Pelle!