Pelle & Sino, dikke vriendjes

Wat er tussen onze twee opvangertjes Pelle en Sino is gebeurd, is héél uitzonderlijk en zo lief! Vanaf dag 1 dat zij elkaar ontmoetten bij hun opvanggezin, zijn ze de allerbeste vriendjes! Dat is echt een ontmoeting van gelijkgestemden. Witvoorhoofdamazonemeisje Pelle en grijze roodstaartventje Sino zijn onafscheidelijk en heel gelukkig met elkaar. Niet op een hormonale manier, maar gewoon, als maatjes en vrienden.

Papegaaien sluiten over het algemeen niet zo snel echt vriendschap met elkaar. Natuurlijk hebben ze het bijna altijd gezellig met elkaar, communiceren ze met elkaar, houden ze elkaar gezelschap. Maar echt innige vriendschap (zonder sexuele bedoelingen), dat gebeurt maar heel zelden en is zó ontroerend om te zien. We kennen bij SVP de setjes Okkie & Jelle, Kasper & Pippi en daar houdt het zo’n beetje mee op. Maar nu hebben we dus ook Sino & Pelle! Ze zijn lief tegen elkaar, zitten lekker dicht bij elkaar, poetsen elkaar, maar blijven ook lief tegen de andere vogels en de mensen. Ze stappen nog net zo netjes en braaf op, laten zich makkelijk scheiden en gaan niet naar elkaar zitten schreeuwen als ze even op verschillende bomen zitten. Maar zijn daarna weer blij elkaar te zien. Ideaal dus, want hun vriendschap is daarmee alleen maar leuk en lief en niet lastig of “bezitterig”. Daaruit blijkt ook wel dat de hormonen geen rol spelen. Het zijn gewoon soulmates!

En soulmates zoals Sino en Pelle … haal je niet uit elkaar! Dat wil je niet op je geweten hebben. Wij niet in ieder geval! Dus we gaan ons best doen om Pelle en Sino samen te plaatsen en dus niet uit elkaar te halen. Normaal gesproken plaatsen we nooit twee papegaaien tegelijk, omdat het adoptiegezin 1 op 1 een band met een vogel moet opbouwen. Maar deze twee lieverds zijn zo braaf en makkelijk, dat we verwachten dat dit ook moet lukken als ze met zijn tweeën komen. Immers, er is ook prima mee om te gaan, als je 1 voor 1 met ze bezig bent. Dus daar verwachten we geen problemen mee. Vandaar dat we deze twee o zo verschillende vogels als een setje beschouwen en ook als setje gaan plaatsen!

Natuurlijk hebben we ook informatie over allebei de knappe, makkelijke lieverdjes apart. Die individuele beschrijvingen staan hier een stukje onder.

Je zal maar graag 2 papegaaien willen hebben die vriendjes met elkaar zijn en deze 2 kanjertjes in huis en hart mogen opnemen! Daar gaan we ons uiterste best voor doen, lieve Pelle en lieve Sino. Want jullie twee, dikke vriendjes, gaan niet meer uit elkaar, als het aan ons ligt.