Peach, witbuikcaique

Caiques zijn clowntjes, schattig, ondeugend, fel, wispelturig en meestal héél lief. Witkopcaique Peach, een popje dat is 2014 geboren is, is hét voorbeeld van een echte caique. Ze is bij ons in de opvang gekomen na een liefdevol leven vol met goede zorgen. Omdat er door gewijzigde omstandigheden niet genoeg aandacht meer kon zijn voor Peach, is ervoor gekozen om haar aan ons af te staan. Dank voor het vertrouwen!

Peach is nog maar kort bij ons in de opvang, maar heeft al verschillende kanten van zich laten zien. Ze begon gelijk m met haar pittige kant, want was eigenlijk behoorlijk onder de indruk van alle nieuwe dingen. Een nieuwe omgeving, een andere kooi, onbekende mensen, poehee, dat was een beetje veel voor het schijnbaar zo dappere meisje. Peach werd er (nog) niet vrolijk van, eerder een beetje sjacherijnig. Maar nu, na een poosje, gaat dat gelukkig weer helemaal goed. Peach is gewend, kent de routine in het opvanggezin, kan het prima met de mensen vinden (vooral met de dochter des huizes), schrikt niet meer van de andere vogels, dus ze zit een stuk beter in haar mooie velletje. Peach laat steeds meer haar eigen lieve, grappige zelfje zien! En dat is genieten.

Denk nu niet: “Het is een klein vogeltje, dus lekker makkelijk en echt geschikt voor een beginner”. Want dat is ábsolúút niet waar! Kleine vogels zijn zeker niet makkelijker dan de wat grotere gasten, misschien zelfs wel integendeel. De meeste kleinere soorten kunnen felle dondertjes zijn en heel wisselend van temperament. Het ene moment de liefheid zelve, het andere moment kan je een forse beet krijgen als je ze benadert. Want bijten kunnen ze ook behoorlijk met die kleine, vlijmscherpe snavels. Ook kan er flink wat geluid uit komen, daar staan ook caiques wel om bekend. Dus realiseer je dat ook kleine vogels échte papegaaien zijn met alle voordelen, maar ook wel nadelen, van dien!

Maar mooi, lief, grappig, slim, boevachtig, dat zijn ze ook allemaal. Ook onze Peach, zij is bijna altijd lief en rustig. Ze heeft het altijd goed gehad, met zorg en liefde, en dat is aan het gedrag van een papegaai altijd af te lezen. Ook nu heeft ze het goed en geniet ze daarvan. Lekker eten en snoepen, gezelschap van andere gaaien, een hond en nog zo het een en ander, Peach vond het spannend maar vindt het nu heel leuk. Ze is razend slim en leert dan ook graag.

Dus wie dit mooie dametje ontmoet, zal moeite hebben om niet te vallen voor haar grote charmes. En zo hopen we dan ook het allerbeste nieuwe huisje voor haar te vinden! Want met lieverdje Peach in huis heb je nooit een saaie dag!