Paco, edelpapegaai

En alweer heben we een prachtige edelman in de opvang die Paco heet. Ook deze Paco luistert heel goed naar zijn naam, zegt hem ook zelf heel vaak, dus daar gaan we niets aan veranderen natuurlijk. Dan maar Paco nummer zoveel.

Onze Paco is nog maar 3 jaar jong en is steeds omringd geweest met liefde. Dat is te merken aan hem, het is een heel makkelijke jongen die allerlei hele lieve kletspraatjes houdt: “Hállo Paco, hoe is het nu, jongen? Kom maar. Wat doe je allemaal?” en nog veel meer. Echt een spraakwaterval en heel gezellig om hem om je heen te hebben. Hoe langer hij in de opvang zit, hoe meer woorden en complete zinnen eruit komen bij hem. Verrassend en heel grappig.

Het enige dat hij moet afleren is, dat hij aandacht krijgt als hij schreeuwt. Maar daar is hij al heel hard mee bezig, met dat afleren. Dus dat gaat goed, hij is al veel minder luidruchtig geworden en dat gaat nog steeds de goeie kant op. Inmiddels is hij al aan heel wat nieuwe ervaringen en gebeurtenissen gewend. Honden en katten kent hij al zijn hele leven, dus daar reageert hij niet op. Andere vogels kende hij helemaal niet, maar ook dat gaat goed. Hij laat zich ook door een “grote gevaarlijke ara (Jopie)” niet van zijn plekje afjagen en kijkt dan alleen maar heel verbaasd naar haar: “Wat doe jij nou allemaal? Waarom doe je zo raar?”. Waarna Jopie afdruipt en hem lekker met rust laat. Heel leuk om zo’n reactiepatroon van beide kanten te zien. Van sproeien, lekker buiten, maakt hij een féést!

Al met al weer een héle leuke Paco, waar we het allerbeste huisje voor zoeken. Maar daar verwachten we met zo’n kanjertje geen problemen mee!