Pablo, ara severa (logeert)

Pablo is een ara severa pop van bijna 8 jaar. Pablo is een heel vrolijk en guitig vogeltje dat graag op verkenning gaat en geniet van je aanwezigheid. Als ze je eenmaal  vertrouwt, stapt ze in een bekende omgeving  vanzelf op je hand. De opstapstok kent ze wel, maar is nog niet altijd geliefd. Dat komt nog wel, ze is slim genoeg om te leren dat zelfs dát enge ding wel meevalt ;-).

Pablo kan genieten van een douche met de mistmaker of spuitbus. Ze is ook wel een snoepertje die kan genieten van een stukje appel of mandarijn. Maar macadamia-, pistache-, amandel-, of  walnoten zijn ook een feest en een stukje omelet kan haar zondags ook smaken.  De gezonde harrisonpellets zijn ondertussen ook aanvaard en af en toe wat biologische zaadjes worden zeer geapprecieerd. Buiten rauwe broccoli  en zoete aardappel zijn groenten geen groot succes voor Pablo.

 

Dit lieve groene meisje zit bij het opvanggezin altijd vrij op de speelboom of open kooi.  Heel af en toe wil ze  eens op ontdekkingsreis, maar als je haar dan aanspreekt,  dan kruipt dat deugnietje snel terug naar boven en doet ze of er niets gebeurd is.  Ze produceert een speciaal getsjilp en af en toe brabbelt ze iets onverstaandbaar, maar zeker niet storend.  En dat luide tsjilpen dat ze doet als je aan het bellen bent? Daar wordt aan gewerkt en komt bij dit leerbare  tuttebolletje vast wel goed!

Pablo is mooi, lief, leuk, leerbaar, slim en errug de moeite waard om te leren kennen!