Ozzie, witbuikcaique (optie)

Caiques staan bekend als clowntjes, als speelse actieve vrolijke ondeugende vogeltjes. Onze Ozzie, een witbuikcaique-meisje van 4 jaar (geboren in 2020) voldoet volledig aan dat beeld. Het opvanggezin kan bijna alleen maar enthousiaste en geamuseerde dingen over haar vertellen. Ze is nog maar een maandje in de opvang, maar is al helemaal gewend aan haar Vrolijke leventje.

Ozzie doet het super goed! De overstap op pellets was geen probleem. Ze eet alles, dus ook gezonde chop. We werken nog aan het opstappen. Dit wil ze het liefst alleen onder haar eigen voorwaarden doen, maar met doorzetten lukt het. Wij noemen haar “het kleine verwende zusje”. Onze papegaaien pikken alles van haar, wat ze van elkaar echt nooit zullen doen. Ze stapt in hun kooien, pikt hun eten, hangt in het speelgoed… daar wordt dus ook nog hard aan gewerkt 😊.

Ozzie is, zoals het hoort bij een caique,  heel erg energiek, speels en eigenwijs. Ze geeft soms nog wel een knauwtje, maar dat wordt ook al steeds   minder en minder. Ze is goed met andere vogels, maar heeft daar soms nog wat begeleiding in nodig omdat ze dus iets al te opdringerig is soms.

Dit mooie boefje is dus een hele echte caique, vrolijk, ondeugend en actief en soms ineens even wat pittiger. Maar als je goed met haar omgaat is het het allerliefste caique’tje wat je je wensen kunt. Enne … ze is nog op zoek naar een huisje waar ze meer dan welkom is!