Ollie, rosékaketoe

Ons opvangertje Ollie, een rosékaketoe-meisje van februari 2017, is hét voorbeeld van hoe lief kaketoes kunnen zijn. Maar wel onder een heel belangrijke voorwaarde! Dat ze goed en consequent worden opgevoed. Ook onze Ollie heeft dat nodig om zo lief te blijven als ze nu is.
Ollie is net zo zoet als haar roze kleurtje doet vermoeden: ze kan zich heel makkelijk zelf vermaken. Zeker wanneer haar favoriete spelletjes in de buurt zijn! Heerlijk scharrelen in haar zandbak. Soms op zoek naar zaadjes maar ook gewoon om lekker om te spitten. Ook buiten vinden kaketoetjes scharrelen zó fijn!
Daarnaast is ze ook gek op haar plastic bakjes. Spulletjes er in stoppen, leeg gooien, de bakjes door de kooi heen gooien… je kunt het zo gek niet bedenken en Ollie kan zich er mee vermaken. Haar favoriete bakje wordt regelmatig in het waterbakje gedipt en dan is het natuurlijk nog mooier als jij daar een beetje verontwaardigd naar wil kijken.
Natuurlijk vindt ze het ook heel gezellig om even bij je te zitten. Dan wil ze wel graag je aandacht dus laat je telefoon maar in je zak zitten. Anders helpt ze je er graag even aan herinneren dat het onbeleefd is om met je telefoon te spelen in gezelschap.
Naast dat Ollie zichzelf goed kan vermaken, is het in de verdere omgang ook een lief en gemakkelijk meisje. Ze heeft het dan ook altijd al erg goed gehad bij haar vorige thuis. Veel liefde, goed voer, gewend aan andere vogels en dieren, leuke uitstapjes… Zelfs voor een dagje mee naar het werk draait ze haar pootje niet om.
Maar, ook erg belangrijk: ze heeft een erg consequente opvoeding gehad. Ollie is namelijk ook enorm slim en weet precies hoe ze voor elkaar kan krijgen wat ze wil. Even lief kijken voor een koppiekrauw, van de boom ‘vallen’ voor wat extra aandacht maar ook een dramatisch showtje waar vooral ook onbekenden zo leuk op reageren. Het is dus wel belangrijk dat je zelf nog nét ietsje slimmer bent en je niet gemakkelijk laat manipuleren. Een hele echte papegaai dus!
Wie o wie durft deze “uitdaging” aan en ziet het zitten om Ollie net zo lief te laten blijven, voor de rest van haar leven, als ze nu is?