Nikki, grijze roodstaartpapegaai

Een van de 6 grijsjes die uit het Omnium bij ons zijn gekomen is Nikki. Ook van haar weten we de leeftijd niet, maar ze lijkt al een dagje ouder te zijn. Hoewel ze nog fit en actief genoeg is, hoor.

Nikki is ooit bij het Omnium binnengekomen met een gebroken pootje. Vorige verzorgers zeiden dat ze zo geboren is of dat het in het nest gebeurd moet zijn. Haar pootje is wat scheef en ze is wat traag in haar bewegingen, maar komt wel overal waar ze komen wil. Ze kan heel overdreven gillen als ze onderste boven hangt. Een echte dramaqueen dus, een grijs meisje met humor. 

In het begin van de opvangperiode was Nikki erg rustig, ze zat op haar gemakje de kat uit de boom te kijken. Maar zoetjesaan verrastte ze het opvanggezin elke keer meer. Ineens liet ze beetje bij beetje wat van zichzelf horen, “Hallloooooo”, zei Nikki zomaar ineens! Dat rustige meisje liet stukje bij beetje merken, dat ze een goed gevoel voor humor heeft. Zo doet ze erg graag telefoongesprekken na, vaak in haar eigen gezellige (en onbegrijpelijke … ) papegaaientaaltje. Op geluiden in haar omgeving reageert ze ook graag met gekke geluidjes. Het is lachen met lieve Nikki!

Pellets eet ze heel graag en ze smult ook van de lekkere gezonde hapjes en papegaaiencake’jes die ze door het opvanggezin voorgeschoteld krijgt. Mmmmm, lekker vindt ze dat allemaal. Ook van buiten zijn op de speelboom samen met de anderen geniet ze erg. Met de andere vogels des huizes, maar ook met de katten, honden en kippen doet rustige, wijze Nikki het prima. Aan haar gedrag te zien is ze ooit – misschien lang geleden – huiskamervogel geweest. Want ze past zich probleemloos aan en vindt haar nieuwe leventje als Vrolijke papegaai heerlijk.

Nikki kan heel “gemeen” kijken en is daarom ook wel eens Cruella de Vil genoemd. Maar volgens ons is dat precies het gevoel voor humor van Nikki, want in werkelijkheid is ze rustig, lief, grappig, wijs en léuk! Als je lieve Nikki in je hart en je huis opneemt, ben je een geluksvogel!