Nelis, grijze roodstaartpapegaai

Over ons opvangertje Nelis, een grijze roodstaartjongetje van ca. 5 jaartjes jong, zijn eigenlijk alleen maar positieve en gezellige dingen te vermelden. Van Nelis werd afstand gedaan omdat die befaamde “klik” er niet was, waardoor hij bijna niet meer uit de kooi kwam en de oude eigenaar gunde hem een fijner en afwisselender leven. En daar is onze Nelis halsoverkop ingedoken! Wat geniet die mooie jongen intens van zijn nieuwe Vrolijke leventje, heerlijk om te zien.
Het gaat in de opvang dus supergoed met hem. Het opstappen en blijven zitten op de opstapstok gaat heeeeeul goed, hij zit als een huis! Maar ook stapt-ie op de hand op. Hij vraagt eindelijk weinig tot geen aandacht van het opvanggezin. Hij v*eet pellets, is overduidelijk met zijn inhaalslag bezig. Hij slaapt relaxed en sloopt karton en is daarmee helemaal happy. De andere twee aanwezige grijsjes, honden en konijnen doen hem helemaal niks of hij is er zelfs bevriend mee geraakt, zoals met een van de twee grijze mannen. Maatjes door dik en dun, Nelis en Sjaak! Zo af en toe buigt Nelis zijn hoofd naar voren en wil dan even gekroeld of geaaid worden. Zodra hij zijn slaapkooi in gaat gaat hij rustig op zijn stok zitten en verder met het eten van pellets 😁. Het proberen van “nieuwe” lekkertjes vindt Nelis wel een beetje moeilijk, zo af en toe proeft hij wat maar spuugt eindelijk bijna alles direct weer uit. Hij lijkt er zelf ook totaal niet mee te zitten, hij geniet zichtbaar van zijn pellets. En ach, hij weet gewoon ook wat goed voor hem is, want daar zit in principe alles in wat hij nodig heeft om zo’n mooie, lieve, stoere gast te blijven!
Buiten zitten vindt Nelis heerlijk, lekker kiezen tussen zon en schaduw, af en toe een sproeier over zich heen en dan heeft hij eigenlijk weinig tot geen last van de warmte en is er zeker ook niet van onder de indruk. Het opvanggezin stelt dat onze Nelis echt een onwijs makkelijke man is in alle opzichten. Geef hem een ijzerdraad gevuld met karton en pellets en je hebt er de hele dag geen omkijken meer naar.
Het moet niet moeilijk zijn om voor zo’n gezelligerd een nieuw thuisje te vinden, toch? Een thuisje waar de klik er wel oorverdovend is en waar lieve Nelis zijn Vrolijke leventje, waar hij zo ontzettend van geniet, nog héél lang kan voortzetten! Want dat verdient-ie, die mooie grijze griezel!