Milo, meijerpapegaai (optie)

Onze lieve Milo, terug van weggeweest. Dit lieve makkelijke meijerpapegaaijongetje, geboren in 2015, is een aantal jaren geadopteerd geweest en heeft een heerlijk leventje gehad bij zijn toenmalige adoptiegezin. Maar helaas zijn er lichamelijke aandoeningen waarbij het schelle geluid van een meijertje niet te verdragen is. Dus Milo kwam, met veel spijt en verdriet van zijn mensen, bij ons terug.

Omdat Milo al een aantal jaren geadopteerd was, is hij het vrije Vrolijke leventje al goed gewend. Soms nog even wennen aan nieuwigheden of aan activiteiten die hij al een poosje niet heeft gedaan. Maar Milo heeft er alle vertrouwen in dat het leven leuk en leerzaam is en pakt alles dus snel op. Hij stapt heel makkelijk op en heeft het vertrouwen om overal in huis mee naar toe te gaan. Hij is wel gewend op een schouder te zitten, dus dat moet hij weer even afleren. Wordt aan gewerkt!

Hij was nog maar net in de opvang en zat al heerlijk te smullen van de hem welbekende pellets. Ja hoor, gewoon de grote maat (coarse) die ook de wat kleinere vogels goed opknabbelen. Ook heeft hij al aardig van het groente en fruit gegeten en een walnootje is  lekkerrrrr.  Kennisgemaakt met de al aanwezige vogels: gezellig! Hun speelplekken verkend, even samen kijken wie de schelste geluidjes kan maken maar zich daarvan gelukkig wel snel af laten leiden, op een speelboompje een dutje doen, bij de mensenkoffie een nootje krijgen, net zo makkelijk allemaal.  Zelfs heeft Milo’tje al een  lekkere boswandeling gemaakt, wat hij eerst wel even spannend vond. Maar in het bos en bij de picknicktafel begon hij het leuk te vinden, begon  een druifje te eten en praats te krijgen.

Milo is een heel lief, tam, mooi, grappig,  prettig zelfverzekerd en cool mannetje.  Die nog op zoek is naar een heel fijn thuisje! Bij jou misschien?