Mickey, bont boertje (optie)

Mickey is een leuk bont boertje, dat geboren is op 1 januari 2014. Een rustige vogel die op z’n gemak bekijkt wat een vrolijk papegaaienleven te bieden heeft. Mickey is ondernemend en nieuwsgierig en niet bang om nieuwe dingen uit te proberen, maar wel alles op gemak in zijn eigen tempo.  Hij klautert overal in en op en gaat graag op onderzoek uit. Hij is niet bang om nieuwe dingen te onderzoeken. Graag klimt hij in het touw tot tegen het plafond aan, waar hij een goed overzicht heeft. De andere vogels boeien hem niet. Hij gaat hen niet uit de weg, maar gaat ook geen confrontatie aan.

Hij stapt makkelijk op en vindt het leuk om dan samen op avontuur te gaan door het huis of in de tuin. Als het maar rustig gebeurt, want nieuwe dingen zijn natuurlijk best spannend en je moet wel de gelegenheid krijgen om die op je te laten inwerken. Op de standaard voor het raam of in de speelboom buiten kijkt hij vol verbazing rond wat er allemaal om hem heen gebeurt.

Wat de bonte boer (nog) niet kent dat vreet hij (nog) niet. Pellets, groenten, kruiden en bloemen zijn dingen die Mickey niet kende en ook nog even niet van plan is om te eten. Pellets zijn rare brokken die je beter aan de hond kan voeren. Elke brok die hij uit een voerbak gooit, kijkt hij goed na en ziet met vreugde dat de hond deze dingen wel eet. Mickey is een slimme vogel en ging in andere voerbakken kijken, maar overal zitten die vieze dingen in, dus overal smeet Mickey de pellets door de kamer. Als alle pellets eruit gegooid waren, was de bak leeg en dat was wel vervelend, niets te eten. Tja, Mickey valt echt niet te foppen, maar sinds die dag eet hij toch wel de gezonde pellets. Maar …. meestal wel die van de buurvogel,  of uit het voerbakje op de speelplaat. want die blijven toch wel het lekkerste! De pellets geven voldoende hoogwaardige voeding, dus dan kan de inhoud van de bak met groenten ook wel overboord, opgeruimd staat netjes, vindt onze Mickey. En dan lijkt het toch of hij keurig zijn bakje heeft leeg gegeten. Tijdens het wegsmijten controleert hij wel of er toch andere dingen tussen verstopt zijn, want druifjes en appel zijn wel lekker, dus die peuzelt hij – tussen het gooi- en smijtwerk – dan weer wel  op. Een walnootje of amandelnootje valt ook bij het mannetje in de smaak.

Mickey is geen fan van de plantenspuit en hij laat duidelijk blijken dat hij zelf wel bepaalt wanneer er gaat worden gedouched of gebadderd. Als hij er zin in heeft doet hij dat lekker in een waterbak en dan liefst wel een wat grotere waterbak zoals die van de buurvogel. Want in zijn eigen bakje zit zijn drinkwater  en dat houdt hij graag schoon. Als hij de plantenspuit ziet aankomen, gaat hij er snel vandoor, naar ding dat je helemaal nat spuit als je niet wilt.

Zit Mickey lekker in het zonnetje, is hij met iets bezig of vindt hij het nog geen tijd om de slaapkooi in te gaan, laat hij dat ook wel weten door afwijzend te reageren. Als Mickey niet wil, probeert hij wel zijn zinnetje door te drijven, maar als je blijft aandringen, schikt hij zich wel in zijn lot. Ook bij zijn slaapkooi is er elke avond protest en wil hij niet makkelijk afstappen. De andere morgen stapt er weer een lief, vrolijk en gezellig jongetje  op dat weer met veel plezier en zin een nieuwe dag begint.

Al met al een grappig vogeltje met duidelijke voorkeuren, die zich natuurlijk wel schikt in wat er toch echt wel moet gebeuren en wel degelijk geniet van zijn nieuwe Vrolijke leventje! En …. op zoek is naar een heel fijn nieuw huisje!