Max & Luna, pyrrhura en muisparkiet

We hebben  twee lieve kleine pukjes in de opvang. Max is – ondanks haar wat verwarrende naam – een pyrrhuradametje, zij is van begin 2016 en wordt in februari 6 jaar. Luna, het muis- of monniksparkietenmeisje, is ietsjes ouder, want is vorige maand 6 geworden. Luna en Max zijn echt 2 handjes op 1 buik, of 4 vleugeltjes op 2 buikjes. Ze zijn  dol op elkaar! Het zijn echte besties en daarom houden we deze 2 ook samen. We zouden het niet op ons geweten willen hebben om zulke maatjes uit elkaar te halen!

Max en Luna hebben het vreselijk goed gehad en zijn al hun hele leven tam en Vrolijk. Dit schattige duo is van kleins af aan ontzettend goed verzorgd en ze kennen alleen maar liefde. Door gezondheidsproblemen bij de oude eigenaar moesten ze, met heel veel verdriet, worden afgestaan. Het valt niet mee om afscheid te moeten nemen van je kleine, lieve vriendjes. Dank voor het vertrouwen en veel sterkte!

Die twee dappere dodo’tjes zijn alles gewend, alle dieren, andere vogels. Ze trekken zich nooit ergens wat van aan en zijn nergens bang voor. Max kan heel goed met kinderen, Luna minder want zij vindt ze nogal eng en bij onzekerheid bijt ze. En elke dag een bad, daar doe je ze een groot plezier mee! Die twee zijn onafscheidelijk en elkaars steun eh toeverlaat. Zo halen ze omstebeurten eten voor elkaar en delen ze, letterlijk, alles: 1 pellet of noot breken ze samen in 2 en dan ieder de helft. Samen snoepen, ja gezellig!

Max is een allemansvriend, lief tegen iedereen. Ze haalt ook graag grapjes uit: bijvoorbeeld dingen op de grond gooien om de kat te lokken en dan voldaan gaan kijken. Luna is wat onzekerder en daardoor soms wat pittiger, maar áls ze er eenmaal doorheen is, is ze zachtaardig en lief. Ze praat ook wel aardig wat woordjes en samen kunnen ze fonetisch hele gespreken nadoen. Luna maakt kusgeluidjes en zegt met een heel lief stemmetje: kusje kusje kusje.Max doet vooral alle tonen binnen en buiten na. Watervogels komen regelmatig langs, piepjes, fluiten, vuurwerk (vuurpijlen), brabbelen, zonder pauze. Vrolijk en blij, gezellig aanwezig.

Voor deze twee lieverdjes, dit onafscheidelijke duo, zoeken we een huisje waar ze het net zo goed zullen hebben als in hun vorige huisje. Dat moet niet al te moeilijk zijn voor zulke grappenmakertjes, toch?