Maria, grijze roodstaartpapegaai (logeert)

Een keurige naam voor deze deftige grijze dame: Maria. Ongeveer 13 jaar geleden is ze uit het ei gekropen en heeft sindsdien lange tijd bij hetzelfde gezin mogen wonen. Maar, helaas kwam daar een eind aan en verblijft ze al weer enige tijd bij haar opvanggezin.
Maria houdt er een strakke dagelijkse planning op na. Het liefst begint ze de dag met het samen lezen van de krant en het maken van de puzzel. Of nouja, misschien toch liever het
versnipperen van de krant, gepaard met een uitgebreide demonstratie van haar verschillende geluiden. Hoe dan ook, een vrolijk begin van de dag! Daarna gaat ze graag terug haar kooitje in voor het ontbijt. De prellets worden keurig één voor één in haar waterbakje gedipt om vervolgens op het hoogste stokje in haar kooi op te peuzelen.
Gedurende de dag weet ze zichzelf goed bezig te houden. De kranten in de kooi en rond de speelboom worden regelmatig even ‘geherorganiseerd’, en ook de scharreldoosjes met wat lekkers en sloopspul vallen erg bij haar in de smaak. Een lekker actief beestje waar je op een afstandje heerlijk van kunt genieten. Voor een lekker stukje appel of mandarijn mag je haar overigens best even storen bij de werkzaamheden.
Aan het eind van de dag, als het zware werk er op zit, vindt ze het heerlijk om bij je te zitten. Een beetje knuffelen en tutten, op het randje van de stoel. De eer haar te mogen knuffelen is niet aan iedereen gegund. Zoals het een nette dame betaamt, wil ze je wel graag een beetje hebben leren kennen. Die investering is het zeker waard hoor! Want hoewel ze soms een beetje stoer denkt te doen, is het een heel lief zachtaardig knuffelkontje.
Ook tegenover andere papegaaien heeft ze wat tijd nodig om op te warmen. Onbekende vogels houdt ze nauwlettend in de gaten. Als ze eenmaal aan ze gewend is, trekt Maria zich verder niet veel van ze aan. Ook met de poes van het opvanggezin gaat het prima samen. ‘s Avonds delen ze vaak gezellig samen een stoel, natuurlijk wel onder strikt toezicht.
Met al haar eigenzinnigheidjes is Maria een super leuke vogel om in huis te mogen hebben. Geef haar de kans om jou te leren kennen, en wie weet beginnen jouw dagen binnenkort ook met een vrolijke noot!