Luciano, grijze roodstaartpapegaai

Voor de mensen die ons al lang volgen, hierbij weer een bekend “gezicht”.
Luciano is weer bij ons terug gekomen in de opvang, door omstandigheden die buiten hem liggen.

Dit is wat we in 2018 over die mooie grijze jongen schreven, toen hij aan ons werd afgestaan:

“Bello ragazzo Luciano

Húh, waarom staat dit in het Italiaans?”, we horen het jullie denken : . Nou, dat is omdat ons nieuwe opvangertje Luciano niet alleen Nederlands praat, maar ook Italiaans en een beetje Frans! Een internationaal georiënteerde grijze roodstaartjongen dus, waar je een interessant gesprek mee kunt hebben! Als je weggaat, zegt hij “ciao bello” of “arrivederci”, soms vraagt hij belangstellend “comment ca va?”(hoe gaat het) en dan verwacht hij te horen: “très bien, merci” (heel goed, dank je wel). Gezellig, toch?

Luciano houdt van aandacht, net als elke andere papegaai, maar moet er natuurlijk ook aan wennen om gewoon zijn eigen papegaaiending te doen. Nou, dat lukt hem wel, hoor. Als je maar wel af en toe even vertelt dat hij “bello” is en “ti amo”(ik hou van je)!”

Inmiddels zit Luciano nu dus weer bij een van onze opvanggezinnen en ook daar heeft hij het weer enorm naar zijn zin. Luciano is een zachtaardige vogel echt buitengewoon! Heel gezellig aanwezig en is ook graag bij de gezelligheid. Luciano is een echte grapjas, hij maakt veel grapjes door bepaalde geluiden precies op het goede moment te doen. Ook kan hij lekker kletsen, vraagt of je koffie wil, koekje erbij? Loveyouuu kus kus kus en nog veel meer. Van zijn Italiaanse woordenschat maakt Luciano echter geen gebruik meer. Luciano is een echte snoeper, hij eet alles wat je hem aanbiedt, er blijft niks liggen, pellets, chop, fruit kom maar door en Luciano weet er wel raad mee.

Als je zo’n lieve, makkelijke zachtaardige mooie jongen in je huis en hart kan sluiten, dan ben je toch wel een geluksvogel!