Kukel, catalina ara

 

Bij het Omnium was Kukel, de catalina ara, een bekende persoonlijkheid. Een catalina ara is een hybride ara, nl. een kruising tussen een geelvleugel- en een blauwge ara. Kukel is práchtig, dat vindt hij zelf ook.  Zoals het een ara betaamt, doet ook Kukel heel stoer en “gevaarlijk”en doet hij vreselijk zijn best om te imponeren. Maar eigenlijk is hij een echte held op sokken, die voorzichtig moet wennen aan allerlei veranderingen. Dus ook zijn nieuwe Vrolijke leventje is nog geen gesneden koek voor hem, maar hij doet wel super zijn best om eraan te wennen.

Kukel zelf aan het woord:

“Hallo, ik ben Kukel en geboren op 1 mei 2011. Ik ben heel stoer en sterk maar ook heel lief. Ik hou van hele stoere kunstjes doen, maar die gaan niet altijd als gepland. Sommige mensen noemen dat ‘onhandig’. Ik denk dat ik daarom ‘KUKEL’ heet, omdat ik weleens omkukel. Zelf vind ik, dat ik onwijs mooie veren heb. Dat kan je op de foto ook wel zien, hè? Ook kan ik mijn naam zeggen, ‘kus’, ‘schatje’, ‘zachtjes’, ‘klaar’, ‘hallo’ , ‘kom maar’, ‘opstappen’, ‘au’ en nog meer. Mijn lievelingseten is een walnoot, maar daar mag ik er niet te veel van, anders word ik te dik. Ik vind mezelf trouwens helemaal niet dik.

Jeetje, dat is me nu toch wel even wennen hoor …. samen met 3 mensen en een edelman die Kay heet in 1 ruimte op 4 hoog in een flatje. Eerst woonde ik in een grote volière, samen met Tiko en Tweety, maar nu in een huiskamer. Ik ben nog niet zo goed gewend om met verschillende mensen te socialiseren en voel me daardoor een beetje onzeker. Ik laat dat natuurlijk niet merken, doe heel stoer. Maar stilletjes ben ik mijn plaatsje nog aan het zoeken. Of, nou ja, stilletjes … eerlijk gezegd laat ik me soms ook echt wel even horen, hoor.

In het begin van mijn opvangperiode was mijn grote veiligheid mijn kooi, maar dat wordt al ietsjes minder. Ik durf er nu best ook uit te komen en vind de wereld om mijn kooi heen steeds leuker. Met het leren opstappen ben ik, samen met mijn opvanggezin, hard aan het werk. En ach, als er nou maar zo’n heerlijke walnoot tegenover staat, dan durf ik het ook steeds beter, hoor. Want ik ben een echte man, bij wie de liefde door de maag gaat. Het bevalt me dan ook heel goed, dat het eten hier prima is , het lijkt wel een sterrenrestaurant met allerlei eigen gebakken delicatessen. Mmmmmm! Wel grappig, maar ook een beetje raar is, dat er heel vaak door iedereeen tegen mij wordt gesproken, spelletjes kiekeboe worden gedaan en dat ik in een kleine ruimte mijn aandacht moet delen met anderen. Ik ga vast en zeker een prachtige plek krijgen waar ik mijn hele leven mag blijven wonen, maar voor het zover is … moet ik nog heel veel leren! Gelukkig ben ik hartstikke slim en is mijn opvanggezin flink met mij aan het werk, dus dat komt hélemaal goed!

Kuzzzzz, Kukel”

Kukel doet heel stoer maar heeft eigenlijk een heel klein hartje. What you see is what you get. En wij, Kukel, zijn heel blij dat je bij ons gekomen bent. Welkom, mooie stoere lieve held op sokken!