Kuifje, middengeelkuifkaketoe

Het zal je maar gebeuren als middengeelkuifkaketoe, dat je na 26 jaar nog moet verhuizen en naar Stichting Vrolijke Papegaai in de opvang gaat. Het is ons nieuwe opvangertje Kuifje overkomen, een niet alleen heel mooi maar ook ontzettend lief kaketoemeisje. Verdrietig genoeg waren de omstandigheden zo dat Kuifje niet bij haar mens kon blijven. Maar gelukkig hadden deze ook nu het beste met haar voor en wilden per sé dat ze goed terecht zou komen. Daar doen we ons best voor, want ook lieve Kuifje verdient dat natuurlijk.
Kuifje is altijd omringd geweest met liefde, dat is aan haar te merken. Want ze heeft veel vertrouwen in de mens en is een zachtaardige dame. Ze heeft dus van heel jongs af aan bij dezelfde mensen gewoond en daar in de loop van de tijd natuurlijk ook veel veranderingen meegemaakt. In de opvang is ze eigenlijk heel snel gewend geraakt en vertoonde ook het ongewenste gedrag nauwelijks meer, wat ze eerst nog wel deed. Het meisje kán namelijk wel soms bijten en regelmatig hard schreeuwen, maar – eerlijk is eerlijk – gebeten heeft ze in de opvang nog helemaal niet en ook hoor je haar misschien maar 2 of 3 x per dag even haar snaveltje opentrekken. En dat doet ze dan ook echt niet heel lang achter elkaar. Gelukkig maar, want het is wel hard, dat dan weer wel 😅. Eigenlijk is ze met de dag rustiger en stiller en al vanaf het begin een verschrikkelijke lieverd.
Ons Kuifje is over op heerlijke pellets, is nog aan het wennen aan allerlei nieuwe snackjes die ze allemaal voorzichtig proeft, ze vindt een stukje mandarijn wel errug lekker. Ze stapt heel erg makkelijk op en komt je dan het liefst van al gelijk lekker kusjes geven, zit af en toe met een donkere stem in zichzelf te brabbelen. De andere papegaaien in het opvanggezin vond ze eerst een beetje spannend, maar is er nu aan gewend en vindt het allemaal reuze gezellig. Ze zoekt geen contact, maar is ook niet angstig of doet niet lelijk, dus ze kan prima met andere vogels. En honden, en katten, en nog zo het een en ander 😉. Douchen en sproeien vindt ze een beetje gek, maar ook wel weer heel lekker. En waar ze ook intens van geniet is van buiten in de speelboom zitten, ze is daar heel rustig en zit echt te stoven in het zonnetje. Ze zit ook nog eens prachtig in haar veren trouwens.
Kuifje is een hartendiefje, als je haar ziet dan smelt je gelijk. We gaan een heerlijk huisje voor je zoeken, lieve mooie meid, waar je je gelukkige leventje vol met liefde kan voortzetten!