Kuifje, middengeelkuifkaketoe

Onze Kuifje, die bij de juiste benadering toch zo’n lieverd is, zit al 2 jaar bij ons in de opvang. Hoe kan dat nou? Hooooog tijd  om een update te geven! Daar komt-ie:
Kuifje is in september 2021  afgestaan aan Stichting Vrolijke Papegaai. Kuifje heeft voor die tijd 26 jaar lang een liefdevolle thuis genoten met veel verwennerij. Maar daar kwam plots een einde aan toen ze door trieste omstandigheden niet meer bij haar mens kon blijven. Toen werd ze met veel liefde en vertrouwen aan onze stichting overgedragen met de hoop een gouden speelboom te vinden voor dat heel lief kaketoepopje.
Dat lief kaketoemeisje zit ondertussen al meer dan 2 jaar bij ons te wachten op haar gouden boom. Want …. Kuifje heeft wel een STRIKTE handleiding nodig! Ze is reeds 4x teruggebracht na een logeerperiode. Naar ons oordeel steeds omdat men niet consequent genoeg was en zich door haar lieve gedrag liet inpalmen. Want bij het opvanggezin waar ze nu ruim een jaar zit, gedraagt ze zich keurig! Het is nog steeds wel een kakeTOETER en elke gaai, zeker een kaketoe.  laat zich wel eens horen. Telkens ze terugkomt van een logeerpartij is er weer werk aan de winkel met ons popje,  want dan zie je duidelijk dat de mensen zich niet aan de regels houden en aan haar eisen voldaan hebben.
Hoe lief en schattig ze ook is, als ze je rond haar teentje heeft gewonden ben jij de vogel voor de kat! Dan kan ze onophoudelijk beginnen schreeuwen, omdat ze weet dat je uiteindelijk wel eens opgeeft en haar de aandacht geeft die ze opeist. Althans, dat is bij al haar logeerpartijen gebeurd. En als we zeggen “schreeuwen”, mag je een 80 tot 100 decibel gekrijs rekenen. Voor teveel mannelijke aandacht is ze gevoelig, dan wordt ze druk. Dat horen we veel van de logeerpartijen en ook in het opvanggezin is dat merkbaar. Maar de man des huizes van het opvanggezin houdt zich aan strikte regels en dan zijn er nauwelijks driftbuien bij Kuifje. Ze krijgt heus wel aandacht en kan heel lief en gezellig kroelen maar op gepaste tijden, gekozen door de mens en nooit te lang. Bij de vrouw des huizes is ze de braafste en gezelligste vogel in is. Als ze er maar gezellig kan bijzitten op de boom en mee kan volgen wat er gebeurt in huis terwijl ze gezellig aan het fourageren is.
Kuifje is een heel goede eter (en ook een morser). De pellets gaan heel goed naar binnen, ook een partje mandarijn, een stuk peer of appel worden gesmaakt. Alsook noten en zaden. Groente worden meermaals aangeboden, maar die smaken beter als ze met de hand worden aangeboden vanaf je eigen bord. Het blijft een prinsesje ;-). Slaap en voldoende rust zijn heel belangrijk, voor elke kaketoe en dus zeker ook voor onze Kuif! in een aparte kamer waar ze volledig tot rust kan komen. Dan hoor je ze niet meer tot ’s morgens. Als ze hoort dat je wakker bent laat ze zich ook wel horen want dan staat ze te popelen om de dag te beginnen met ontbijt.
Ze leeft in het opvanggezin samen met 2 blauw-gele ara’s en 4 grote honden. Daar is ze niet van onder de indruk. De grote gaaien zal ze niet opzoeken maar heeft er ook geen problemen mee en heeft er geen schrik van. Ze heeft ook al met katten samengewoond, dat ging ook probleemloos. Met de workshops zal ze ook altijd heel braaf op de boom de drukte bekijken. Ze stapt heel erg makkelijk op en komt je dan het liefst van al gelijk lekker kusjes geven. Ze zit af en toe in zichzelf te brabbelen, onverstaanbaar, en vervolgens een beetje te lachen.. Douchen en sproeien vindt ze een beetje gek, maar ook wel weer heel lekker. Vooral het sproeien buiten in de zon vind ze de max. Dan kan ze de vleugels openen en zie je ze intens genieten. Waar ze ook intens van geniet en rustig wordt is van buiten in de zon op de speelboom zitten.
Kuifje is een hartendiefje, als je haar ziet dan smelt je gelijk. We gaan een heerlijk huisje voor je zoeken, lieve mooie meid, waar je je gelukkige leventje vol met liefde en consequente regels kan voortzetten! Want dat verdien je zo!
Dit schreven we toen Kuifje  aan ons werd afgestaan: 
Het zal je maar gebeuren als 26-jarige middengeelkuifkaketoe, dat je na 26 jaar nog moet verhuizen en naar Stichting Vrolijke Papegaai in de opvang gaat. Het is ons nieuwe opvangertje Kuifje overkomen, een niet alleen heel mooi maar ook ontzettend lief kaketoemeisje. Verdrietig genoeg waren de omstandigheden zo dat Kuifje niet bij haar mens kon blijven. Maar gelukkig hadden deze ook nu het beste met haar voor en wilden per sé dat ze goed terecht zou komen. Daar doen we ons best voor, want ook lieve Kuifje verdient dat natuurlijk.
Kuifje is altijd omringd geweest met liefde, dat is aan haar te merken. Want ze heeft veel vertrouwen in de mens en is een zachtaardige dame. Ze heeft dus van heel jongs af aan bij dezelfde mensen gewoond en daar in de loop van de tijd natuurlijk ook veel veranderingen meegemaakt. In de opvang is ze eigenlijk heel snel gewend geraakt en vertoonde ook het ongewenste gedrag nauwelijks meer, wat ze eerst nog wel deed. Het meisje kán namelijk wel soms bijten en regelmatig hard schreeuwen, maar – eerlijk is eerlijk – gebeten heeft ze in de opvang nog helemaal niet en ook hoor je haar misschien maar 2 of 3 x per dag even haar snaveltje opentrekken. En dat doet ze dan ook echt niet heel lang achter elkaar. Gelukkig maar, want het is wel hard, dat dan weer wel 😅. Eigenlijk is ze met de dag rustiger en stiller en al vanaf het begin een verschrikkelijke lieverd.
Ons Kuifje is over op heerlijke pellets, is nog aan het wennen aan allerlei nieuwe snackjes die ze allemaal voorzichtig proeft, ze vindt een stukje mandarijn wel errug lekker. Ze stapt heel erg makkelijk op en komt je dan het liefst van al gelijk lekker kusjes geven, zit af en toe met een donkere stem in zichzelf te brabbelen. De andere papegaaien in het opvanggezin vond ze eerst een beetje spannend, maar is er nu aan gewend en vindt het allemaal reuze gezellig. Ze zoekt geen contact, maar is ook niet angstig of doet niet lelijk, dus ze kan prima met andere vogels. En honden, en katten, en nog zo het een en ander 😉. Douchen en sproeien vindt ze een beetje gek, maar ook wel weer heel lekker. En waar ze ook intens van geniet is van buiten in de speelboom zitten, ze is daar heel rustig en zit echt te stoven in het zonnetje. Ze zit ook nog eens prachtig in haar veren trouwens.
Kuifje is een hartendiefje, als je haar ziet dan smelt je gelijk. We gaan een heerlijk huisje voor je zoeken, lieve mooie meid, waar je je gelukkige leventje vol met liefde kan voortzetten!