Kruimeltje, grijze roodstaartpapegaai

Van Kruimeltje werd afstand gedaan vanwege gezondheidsproblemen van haar vorige eigenaar. Dit lieve grijze meisje is geboren op 1 januari 2013, dus is nu 11 jaar jong. In een ver verleden, jaren her,  heeft ze een operatie ondergaan, maar sindsdien geen gezondheidsproblemen meer gehad.

In het opvanggezin heeft ze al veel geleerd. Opstappen op de arm en een stok kan ze inmiddels, hoewel het best spannend was. De eerste keer dat ze aarzelend op een stok was gestapt, klemde ze hem heel hard vast en durfde er bijna niet meer af. Maar dat gaat inmiddels allemaal reuze soepel, hoor. Ze vindt het leuk om op een speelboompje te zitten en ook bovenop haar eigen kooi. Ze gaat dan van tijd tot tijd terug in haar kooi om te eten en te drinken. Daarna komt Kruimeltje zelf weer uit de kooi om vanaf bovenop alles goed in de gaten te houden, want ze is wel nieuwsgierig. Ze maakt dan allerlei vrolijke geluidjes en allerlei fluitgeluidjes. Het opvanggezin heeft haar één keer horen blaffen, nadat hun hond had geblaft. Die was toen gelijk stil en viel van verbazing bijna van de bank. En dat vond Kruimeltje dan weer erg grappig …. Ze kan goed met andere vogels (inclusief kippen) en vindt een hond dus ook erg leuk!

Kruimeltje eet de pellets goed. In het begin at ze nog wat weinig ervan, maar dat is nu wel anders. Ze eet nu haar portie goed en graag op. Groente, fruit, kruiden, chop vindt ze wel vreemd en in eerste instantie keek ze er niet echt naar, toen begon ze er een beetje in te rommelen, maar nu gaat ze er steeds meer van eten. Ook van een walnoot zit ze heerlijk te peuzelen. Ze weet wat goed voor haar is, die lieve slimmerik. Ook voor een uitstapje naar buiten draait ze haar pootje niet om en kan ze heerlijk van genieten.

Onze Kruimel is een stoere meid die alle nieuwe dingen graag wil ontdekken. Ze houdt van gezelligheid en laat horen dat ook zij heel gezellig is. Ze is zacht en lief en wil heel graag geadopteerd worden. Door jou misschien?