Kokos, grijze roodstaartpapegaai

Kokos is sinds kort weer terug en is in de opvang nog steeds zo superleuk als hij ook in zijn eerdere opvangperiode was. Leuk, tam, vriendelijk, gezellig, rustig in gedrag en geluid, een geweldige vogel!
Dit schreven we een paar jaar geleden over hem en dat geldt nog steeds:
Wat zijn grijsjes toch vaak een ontzettend gezellige en vrolijke vogels! Neem nou weer een van onze nieuwe opvangertjes, die is me toch léuk! Maak kennis met Kokos: een enorm gezellige jongeman van 30 jaar, want geboren op 12 juli 1992. Kokos is in 2017 aan ons overgedragen en kort daarna geadopteerd. Hij heeft het jarenlang heel erg fijn gehad en er werd erg veel van hem gehouden. Door omstandigheden die nooit voorzien hadden kunnen worden en volledig los staan van Kokos moest hij terugkomen naar ons. Wat een groot verdriet en een hard gelag voor het voormalige adoptiegezin! We wensen ze veel sterkte!
Gelukkig gaat het met onze grijze gozer in de opvang heel erg goed, hij heeft het zo naar zijn zin! We vermoeden dat Kokos een bijbaan heeft gehad bij HEMA, omdat hij het reclamedeuntje met enige regelmaat en volharding laat horen. Daarnaast is hij supergoed in re-organiseren: alles in de kooi kan aangepast worden. Kranten, etensbakken, alles vindt een andere plek. Kokos draait er zijn pootje niet voor om en houdt van variatie in inrichting.
Deze lieve grijze kerel stapt bij iedereen heel voorzichtig op de hand op. Hij geniet van het buiten zitten en sloopt maar wat graag de takken en bladeren. Hij eet graag zijn groenten en fruit en heeft uiteraard zijn voorkeuren: liever broccoli dan bloemkool en vijgen hebben voorrang op banaan. Sommige smaken kent hij niet en dan duurt het even voordat hij overtuigd is. Geeft niks, we hebben geen haast hoor Kokos! Ondertussen fluit en babbelt hij er op los. Echt gezellig!
Opvallend is hoe snel en makkelijk Kokos zich aanpast aan zijn nieuwe situatie. Kokos is lief voor de andere vogels in het opvanggezin en is niet bang van de honden en katten die er rondlopen. Ook houdt Kokos wel van een beetje water: als hij nat gesproeid wordt maakt hij zich bol en schudt zijn veren lekker uit. Maar het allerleukst is toch wel zo’n echte heerlijke regenbui. Wat een plezier! Hij wst zich van top tot teen en geniet van elke druppel!
Kokos is dus echt hét voorbeeld van een lieve, vrolijke, leerbare, gelukkige grijze roodstaart. Eentje die niks liever wil dan vriendjes met de hele wereld zijn. Dus zéker ook met jou, als jij ook voor hem valt!