Kokkie, ducorpskaketoe

Kokkie is een jonge ducorpskaketoejongen van 10 jaar. Hij kon jammer genoeg niet meer bij zijn gezin verblijven waar hij van jongs af aan is opgegroeid. Dus met een zwaar hart moest ervoor gekozen worden hem af te staan, maar dan wel naar een heel goed adres. Dank voor het vertrouwen dat Kokkie naar ons toe mocht komen.
Kokkie is het gewend om altijd in gezelschap te zijn en veel uitstapjes te maken. Dat vindt hij heerlijk, hij houdt van menselijk gezelschap. Hij zit graag op de arm en zal je vanop het dak van zijn kooi of zijn standaard altijd in de gaten houden. Maar hij heeft tevens al bewezen dat hij ook wel alleen kan zitten om papegaaiendingen te doen, mits hij wat leuk fourageerspeelgoed met lekkers erin heeft. Dan amuseert hij zich ook prima.
In het opvanggezin zit Kokkie in het gezelschap van 2 blauwgele ara’s en 4 grote honden. Aan de honden is hij ondertussen gewend en van de ara’s is hij niet meer onder de indruk. Voorheen kon de man des huizes wat meer met hem doen, dus aan vrouwen moet hij nog een klein beetje wennen. Opstappen is spannend, zowel op de opstapstok als op de hand van de vrouw van het opvanggezin, maar daar wordt aan gewerkt. Opstappen van de grond op de hand is geen probleem. Douchen? Dát is lekker! Kokkie is een snelle leerling en past zich goed aan. Hij is slimme kerel die ondertussen in het opvanggezin druk bezig is met clicker- en targettraining, wat hij heel snel onder de knie had. Maar …. dan moet er wel een goede beloning tegenover staan natuurlijk!
Hij kan geweldig mooi fluiten, als hij eenmaal aan zijn mensen gewend is. ’s Morgens kan hij wel eens luid schreeuwen voor aandacht: “Goedemorgen, ik ben er ooooook!” Maar als je daar niet op reageert (ongewenst gedrag negeren immers), dan duurt dat niet lang. Hij kan enkele woordjes zeggen maar vooral koppie krauw, dat kan hij heel de dag herhalen. Zeker als je hem zelf aanhaalt en hem een koppie krauw geeft, dan houdt hij dat langer vol dan jij, namelijk wel heel de dag als het aan hem lag. Hij begint dan zelfs zelf mee met zijn pootje op zijn kopje te kroelen.
Kokkie kende voorheen geen pellets en eet vooral graag mee van tafel. Hij eet nu natuurlijk wel pellets, maar strooit ze ook graag in het rond. Een echte rommelpot dus. Hij krijgt dagelijks zijn portie verse groenten/fruit, mmmmm. Naar zaden en noten zoekt hij in fourageer-speelgoed, werken voor de kost!
Al met al is onze knappe Kokkie een lieve, leuke, leerbare, mooie, rustige kaketoeter, die heel graag jouw maatje voor het leven wil worden! Wie o wie … ?