Kippie, goffinikaketoe (ootie)

Er zijn nogal wat mensen die als bijnaam of koosnaampje “kippie” zeggen tegen hun papegaai. Sommige mensen nóemen hun papegaai ook echt zo 😂. Ons nieuwe opvangertje, een lief klein goffinikaketoetje, heet dus zo. En – eerlijk is eerlijk – het past ook wel bij haar. Het is een lief, zachtaardig, rustig en tevreden kippetje, onze Kippie!
Kippie is dus een meisje en ze is 24 jaartjes jong. Kippie kwam binnen als een prinsesje. De vorige eigenaar heeft haar volop geknuffeld en op haar wenken bediend. Als de koelkast open ging kreeg Kippie ook wat lekkers. Dat was het opvanggezin al snel duidelijk, want Kippie was het er niet mee eens dat ze ineens niks meer kreeg en ging schreeuwen en liet zichzelf van de boom af vallen om het dan maar zelf te komen halen. Maar ja, dat ging niet door natuurlijk, het prinsesje kreeg nog steeds niks. Dat had ze heel snel door, want ze is slim zat. Toen ze in de opvang kwam, moest ze dus even afkicken van overmatig knuffelen en kroelen én naar de schouder hollen.
Maar toen dat eenmaal gelukt was, kwam er een heel lief kippetje te voorschijn. Ze vrrrreet pellets, probeert ook genoeg andere lekkere dingetjes. Ze begint fruit en groenten steeds meer te eten. Vooral druiven, peer en blauwe bessen vallen goed in de smaak. Ze roept dan heel regelmatig met een hoog stemmetje: “Lekker, hè?”, heel schattig.
Kippie zit heerlijk op haar gemak buiten tussen de andere vogels. Ze is wat dat betreft erg makkelijk en sociaal. De honden en de katten reageert ze ook niet op, ze vindt het allemaal wel prima zo, haar Vrolijke papegaaienleventje. Kippie kan er heerlijk van genieten om buiten in het zonnetje te zitten. Een keertje bij het voerbakje wat lekkers halen, daar wat slopen en daarna weer terug in het zonnetje te gaan zitten. Inmiddels blijft ze ook heel netjes in de buitenboom zitten. Ze is iets geplukt op de borst, maar desondanks heel mooi.
Kippie is een erg lieve dame en voor een kaketoe heel rustig. ’s Avonds hoor je haar in haar slaapkooi nog even kletsen, brabbelen en roepen, maar na een poosje gaat ze lekker slapen. Het is een heel lief meisje, waar je wel gezelligheid maar nauwelijks werk aan hebt! 😉 Welkom, lieve mooie Kippie!