Kippie, goffinikaketoe

Door een verandering in de werkomstandigheden van het adoptiegezin van “onze Kippie” hebben zij het moeilijke maar dappere besluit genomen om Kippie terug aan ons af te staan. Door die verandering van de werkomstandigheden kon het adoptiegezin Kippie niet meer de regelmaat en aandacht bieden die voor iedere gaai maar zeker voor een kaketoe zo ontzettend belangrijk is.
Kippie, een Goffinikaketoe popje geboren in 1997, zit inmiddels weer bij een van onze opvanggezinnen, en dit is wat zij over haar schrijven:
“Kippie is terug van weg geweest en heeft haar Vrolijke leventje weer opgepakt in een nieuw opvanggezin, waar ze al snel gewend is. Ze is ontzettend schattig en nieuwsgierig. Als ze het even ergens niet mee eens is (bijvoorbeeld dat jij iets lekkers hebt en zij niet), dan wil ze zich wel even laten horen, maar als je dat negeert, dan in ze binnen de kortste keren weer stil en rustig. Af en toe zit ze wat te brabbelen of roept ze “Lekker hè!” maar verder hoor je haar eigenlijk niet.
Hout en karton slopen vindt ze op zijn tijd wel leuk, of gewoon lekker zitten (het liefst in het zonnetje). Ze kan ook erg genieten van een kriebel over haar kopje op zijn tijd. Af en toe moet je nog even opletten dat ze niet naar je schouder rent, maar als je haar blokkeert of even een teentje vastpakt, dan geeft ze het ook snel weer op. Als ze het allemaal even spannend vindt, begint ze overmatig te poetsen en veertjes te trekken, maar als ze eenmaal weer in een fijne routine zit, wordt dat gelijk minder.
Ze is nog niet zo avontuurlijk qua groente, maar als die goed vermengd zit met dingen die ze wel lekker vindt (zoals een druifje of wat biologisch graan), dan proeft ze het stiekem toch wel.
Al met al een heel makkelijk, lief, rustig vogeltje, een heel schattig kippie.”