Jopie, blauwgele ara

Sommige vogels doen alles om jou een plezier te doen en sommige vogels …. hebben personeel! Jopie, een blauwgele aradame die is geboren op 1 mei 2010, is er zo eentje. Jopie – die overigens eerst Japie heette, maar dat vonden we niet zo bij een pop passen – is net in de opvang en vindt het allemaal maar bijzonder. Want ze wordt niet op haar wenken bediend, er komt niet iemand aanhollen als ze van zich laat horen en ze krijgt niet steeds aandacht, maar wordt geacht lekker haar eigen papegaaiending te doen. Ze vindt het allemaal een beetje raar, maar went er dan weer wel snel aan en vindt het ook wel zo zijn voordelen hebben 😜.

Jopie vindt zichzelf een echte celebrity, een echte koninklijke hoogheid en zo indrukwekkend ziet ze er soms ook wel uit. Het is een forse dame en spreidt ze af en toe met veel trara haar vleugels uit, dan heeft ze een forse spanwijdte. Dat kun je op de foto wel zien. Dan trekt ze ook nog even flink haar snavel open en dan toont het heel wat, hoor, onze Jopie. Als je niet beter wist, zou je ervan onder de indruk raken. Maar haar huidige personeel (= opvanggezin) is niet zo koningsgezind, dus maakt daar geen buiging voor 😁. Daardoor wordt Jopie met de dag rustiger en kan ze zich steeds beter vermaken.

Op de andere vogels heeft ze het nog niet zo, die laat ze vooral met rust. Maar honden en katten? Geen probleem! Sterker nog, Jopie blaft zelfs zelf zeer natuurgetrouw 🐶. Als haar eten wordt geserveerd, tast ze graag toe.. Pellets, stukjes groente en fruit, maar vooral nootjes, die vliegen erin. En dat zonder mes en vork! Al met al is het een hele verandering en rolwisseling voor mooie Jopie, maar ze leert graag en snel. Dus ze gaat er vast wel aan wennen om geen personeel meer te hebben!

Anekdote: waarom hebben we haar nou Jopie in plaats van het wat jongensachtiger Japie genoemd? Omdat er drie bestuursleden zijn die een tante Jopie hebben (gehad)! Dus …. wie wil er ook een tante Jopie
als gezelschapsdame? 🤣