Joopie, Grijze Roodstaart Papegaai

Joopie, grijze roodstaartpapegaai

Update: Joopie is dus een …. jongetje!

Grijze roodstaartpapegaai Joopie is bij ons in de opvang gekomen en heeft nog een verrassing in petto voor ons. Want …. is Joopie nou een meisje of een jongetje?  Dat weten we nog niet, maar binnenkort wel, hoor. En dan gaan we dat hier natuurlijk ook vertellen. We noemen “hem” nu nog maar even “hem en hij”, maar of dat klopt …? Joopie is geboren op 23 juli 2008, dus is inmiddels 11 jaar.

Wat we wel heel zeker weten is dat Joopie een gezelligerd is en zich heel snel aanpast aan zijn nieuwe leventje. Hij nodigt je vriendelijk uit om gezellig naar hem toe te komen (“kóm!”) en vindt dat dan ook heel gezellig. Hij kan al opstappen op een opstapstok en doet dat keurig. Bijten? Hij weet niet wat het is! Op de hand stappen is nog wat moeilijk voor hem, omdat zijn pootjes wat scheef staan en nog niet zoveel kracht hebben. Dus zo’n wiebelhand is dan nog een beetje te eng. Maar naarmate hij meer in de speelboom klimt, loopt en klautert, worden zijn voetjes steeds sterker en zal ook het opstappen op de hand hem na een poosje prima afgaan. Andere papegaaien, honden, katten, kippen, Joopie vindt het allemaal reuze leuk en trekt zich er eigenlijk niets van aan. Bij het sproeien buiten, tijdens het heerlijke weer, ging hij heerlijk uit zijn dakje! Dát vond hij wel wat, zeg, zo’n tropische regenbui!

Al met al is onze Joopie een heel tevreden en Vrolijke lieverd. Daar gaat vast en zeker snel iemand zijn (of haar) hart aan verliezen. En ach, wat maakt het dan uit of Joopie een jongetje of een meisje is?