Joep, ara nobilis

Joep, ara nobilis in de opvang, is op zoek … naar een nieuw huisje dat minstens net zo goed en zo fijn en zo liefdevol is als het adoptiegezin waar hij nu vandaan komt. Door persoonlijke omstandigheden kreeg Joep daar niet meer de zorg en de aandacht die hij verdient. Daarom is met verdriet ervoor gekozen om hem terug af te staan aan ons, zodat wij weer een superhuisje voor hem kunnen gaan zoeken.
Dat moet niet te moeilijk zijn, want Joep is een leukerdje. Dwergara’s, waar de ara nobilis er eentje van is, zijn vrolijke clowntjes en kleine duiveltjes in één lijfje. Grappig, knuffelaartjes, lief en zacht, en dan ineens slaat de stemming om en komt er (veel!) geluid uit en wordt er flink sjacherijnig gedaan, inclusief bijten. Dus denk niet dat een kleinere vogel “makkelijker” zou zijn dan grotere, want dat is zeker niet waar. Die kleine grapjesmakers zijn felle, actieve, pittige, onvermoeibare vogeltjes, waar je heel consequent mee om moet gaan. Dat geldt ook voor Joep. Als hij niet qua opvoeding behoorlijk strak wordt gehouden, laat hij zich flink horen en dat kan behoorlijk schel zijn!
Maar natuurlijk is Joepje vooral ook een lieverdje, die heel veel van zijn mens houdt en daar graag samen gezellige dingen mee doet. Hij is dol op aandacht en laat dat ook regelmatig merken. Maar ook bij zijn nieuwe mens moet hij natuurlijk zichzelf kunnen amuseren, want 24/7 aandacht kan nu eenmaal niet. Geef hem op jouw tijd aandacht en doe fijne dingen samen met hem, zorg dat hij zich niet verveelt en dan kan ook Joep een balans vinden tussen leuke papegaaiendingen doen en iets ondernemen met z’n mens.
Zo klein als hij is, hij lust echt wel een lekker hapje, hoor. Gezonde pellets natuurlijk, maar hij is verder erg dol op walnoten, blauwe bessen, witte druiven en appel, ook een stukje peer gaat er af en toe in. Ook groente krijgt hij regelmatig, o.a. broccoli, bloemkool, paprika, boontjes, spruitjes, erwten en mais. Met andere vogels is hij goed. Bij Joep is “de klik” met andere dieren maar vooral met een mens van essentieel belang!
Joep is inmiddels 7 jaartjes jong. Toen hij 3 jaar geleden bij ons in de opvang kwam, schreven we dit over hem: https://vrolijkepapegaai.nl/joep-ara-nobilis-logeert/ Joep heeft veel geleerd, maar is in de basis natuurlijk nog hetzelfde stoere onverschrokken grappige ara’tje dat hij toen al was.
Wie o wie kan onze mooie Joep dat nieuwe fijne actieve thuisje bieden, waar hij zo gelukkig van wordt?