Jester, blauwvoorhoofdamazone

Amazones, diepe bewondering hebben we ook voor hen. Want ze zijn zo levenslustig, zo onderzoekend, zulke hele echte stoere papegaaien, ook al zijn ze al best oud. Zo ook onze blauwvoorhoofdamazoneman Jester, die is daar een overtuigend voorbeeld van. Jesper is van april 1967, dus nu ruim 55 jaar oud. Of moeten we zeggen: ruim 55 jaar JONG? Als je naar Jesters leergierigheid kijkt, zéker wel!
.
Jester geniet van zijn nieuwe Vrolijke leventje en pikt alle nieuwigheden vol vertrouwen op. Er is dan ook altijd heel veel van hem gehouden. Met veel verdriet moesten de oude eigenaars vanwege gezondheidsredenen (niet van Jester dus) afstand van hem doen en daarbij gingen ze – gelukkig maar – niet over één nacht ijs. Ze wilden het allerbeste voor hun grote groene vriend en kwamen toen bij ons terecht. Hartelijk bedankt voor dat vertrouwen!

Jester is gelijk met enthousiasme begonnen aan gezonde pellets, lekkere nootjes, stukjes fruit en groente. Mmmmm, dat vindt hij wel wat! Ook wilgentakken en bamboe en andere natuurtakken bevallen hem prima, hij sloopt ze met waar fanatisme. Door zijn huisgenootje, een lieve kaketoe (herplaatsertje van SVP natuurlijk), laat hij zich niet de kaas van het brood eten. En een van de aanwezige Duitse Doggen krijgt regelmatig een kusje op zijn neus, zó lief! Het zonnetje en sproeien bevallen hem prima, ook over het gras scharrelen doet hij graag en hij is erg gericht op mensen en gezelligheid, die lieve groene!

Waar we met Jester wel rekening mee moeten houden, zijn zijn pootjes. Deze zijn onvoldoende bespierd, nogal slapjes, omdat hij altijd op dezelfde maat stok heeft gezeten. Nu zit hij op natuurtakken van verschillende dikte, schuin en recht, en op verschillende touwsoorten en -maten, dus dat is oefenen voor hem. Zijn voetjes zullen in de loop van de tijd veel sterker gaan worden daardoor, maar dat heeft wel even tijd nodig. Dus zijn boompje is wat lager voor als hij er onverhoopt uit kukelt, hij heeft extra veel plekken om zich vast te pakken met zijn snavel als “derde pootje”, hij wordt uitgedaagd om te klimmen en te klauteren. Dus dat gaat helemaal goedkomen, want onze Jester wil wel!

Jester is een aandoenlijke, lieve, dappere, stoere amazone waar je hart van overloopt als je naar hem kijkt. Still going strong en een ongelooflijke lieverd! Wat zijn we toch een bofferds om hem in de opvang te hebben. Wie Jester gaat adopteren, neemt een gouwe vogel op in hart & huis.