Japie, kleine geelkuifkaketoe

Jammer, onze lieve geelkuifkaketoe Japie is terug van weggeweest. Hij is een aantal jaren geadopteerd geweest, maar bleek toch uiteindelijkt niet op de beste plaats voor hem te zitten. Een situatie met veel veranderingen en emoties en drukte, dat is niet een situatie waarin Japie zich rustig en relaxed voelt. En tja, een kaketoe met teveel prikkels, dat is niet ideaal. Japie reageert daarop door herrie te gaan maken en soms ook eens te bijten. Dus tijd voor verandering en voor meer rust voor Japie.

Want dan is-ie hartstikke leuk, als hij consequent wordt behandeld en als hij aan zijn rust toe kan komen. Dit 33-jarige jongetje is een echte clown, houdt van gezelligheid, kan goed met andere vogels, honden enz. opschieten en is een echt grappig vriendje. Dus we houden goed rekening met de dingen waarmee hij wat moeite blijkt te hebben en dan is Japie weer helemaal gelukkig, rustig (nou ja, voor een kaketoe dan, he? 😉 …) en gezellig. We gaan weer een superplekje voor je zoeken, hoor lieve Japie!

 

Dit schreven we een paar jaar terug over dit lieve ventje, toen hij bij ons in de opvang kwam: https://forum.vrolijkepapegaai.nl/d/4289-japie-een-gezellige-toeter