Jack, grijze roodstaartpapegaai

Wat een leukerd is dat, Jack, ons nieuwe opvangertje. Een grijze roodstaartman van 15 jaar jong  (geboren in 2008), tam, gezellig, mooi, lief, zachtaardig. Weer zo’n gouwe jongetje!

Jack werd aan ons afgestaan vanwege veranderde privé-omstandigheden van de oude eigenaar, waar hij ca. 8 jaar woonde. Maar in het opvanggezin paste hij zich heel snel aan. Andere vogels, die hij ook wel gewend was, vindt hij helemaal prima.  Het is geen macho, dus als er een ander langs hem wil op de boom gaat-ie wel even rustigjes opzij. Ook honden, katten, kippen en allerlei mensen vindt hij helemaal gezellig en wordt hij vrolijk van. Hij is onverschrokken en geniet van gezelligheid. Een zachtaardig mannetje die niet weet wat bijten is.

Pellets en chop? Dát lust Jack wel. Het is geen grote, maar wel een grage eter. Een nootje of een stukje fruit is ook niet te versmaden, Jack pakt het voorzichtig van je aan. Het is een rustige man, herrie maakt-ie niet. Af en toe een piepje, een fluitje, een brabbeltje, maar verder zal je door hem geen ruzie met de buren krijgen. Buiten zitten vindt hij heerlijk, hij zit dan lekker om zich heen te kijken en zich uitgebreid te poetsen.

Voor zo’n knappe, lieve, mooie, zachtaardige, makkelijke jongen moet het niet moeilijk zijn om het allerbeste thuisje van de hele wereld  te vinden! Jij misschien? Dan ben je een bofferd!