Jacco, grijze roodstaartpapegaai

Jacco, ons nieuwe opvangertje, is een grijze roodstaartman die nog nooit tam is geweest, maar daar nu zijn allerbeste pootje voor aan het voorzetten is. Want ow, wat leert hij snel en graag! Die mooie jongen is geboren op 5 augustus 2001, is dus nu net 18 geworden. Maar of hij echt al volwassen is, dat weten we niet zo zeker. Want het is een boefje die lekker grenzen aan het opzoeken is, dus meer een puber eigenlijk, haha.

Dat doet hij overigens wel met veel humor: als hij op moet stappen, komt hij heel “gevaarlijk” dreigend aangestapt om vervolgens … heel braaf op de stok te stappen. Ondertussen kijkt hij dan ook nog even of je bang bent dat hij je zal bijten, door even zachtjes aan je hand te voelen. Je ziet hem elke keer weer verbaasd kijken: “Húh, is zij niet bang voor mij?” Maar het begint te wennen en hij is heel braaf met opstappen.

Met alle andere dingen trouwens ook. Hij geniet van de heerlijke gezonde pellets en maakt er een ongelooflijke bende van, voordat hij zijn bakje schoon leeg eet. Een druifje of een stukje appel gaan er wel in, aan de andere gaaiensnackjes moet hij nog een beetje wennen. Soortgenoten, maar ook honden, katten en kippen vindt hij prima en heel gezellig. Ook van het rommelen op de grote buitenspeelboom geniet hij erg. Kortom, Jacco is een boefje, maar wel een leerbaar, lief, stoer, onverschrokken boefje. En dan ook nog eens een mooitje! We gaan een geweldig plekje voor hem zoeken, waar al zijn grote kwaliteiten heel erg gewaardeerd gaan worden. Dat moet voor zo’n kanjertje niet te moeilijk zijn!