Iro, edelpapegaai

Iro, edelpapegaai

Rood, dat is een echte kerstkleur, toch? Daarom is het een goede timing, dat we juist in deze dagen weer zo’n mooie rooie jongedame in de opvang hebben gekregen. Iro past zich naadloos aan bij de omgevingskleur.

Iro  (Japans voor “kleur”)  is een edelpopje van een jaar of 7, dus nog een echte jongedame. Ze doet het goed in de opvang. Ze is een lieve vogel, niet luidruchtig, al goed gewend aan de andere papegaaien. Op de buggy mee naar buiten vindt ze allemaal prima. Ze stapt bij iedereen netjes op de opstapstok op, de hand vindt ze nog wat eng. Als je direct snel de hand naar haar toe doet zal ze hard bijten, via de opstapstok naar de hand gaat wel. Daar wordt aan gewerkt door het opvanggezin, dus dat komt goed.

Ze eet de pellets goed, en met smaak. Ook fruit en groente lust ze, maar niet alles. Mandarijn is niet haar favoriet, noten eerst niet, maar nu ook wel. Slopen doet ze eigenlijk (nog?) niet, ze is meer een stille genieter :D , zit lekker te genieten op haar stekkie. Andere gaaien vindt ze ook prima, ze zal ze niet gaan kroelen en wil ook niet dat ze dat bij haar doen. Maar ze zit er op haar gemakje bij. Honden, katten vindt ze ook prima, een kleine poes klimt wel eens in de boom en dan kijkt ze wel maar doet verder niks, ook niet bang of zo. Kortom, een makkelijke mevrouw!

Knappe meid, welkom in je nieuwe leventje. We gaan weer een heerlijk plekje voor je zoeken en dat moet niet moeilijk zijn met zo’n mooie rooie lieverd!