Iggy, bont boertje / senegalpapegaai

Klein maar dapper, dat is ons opvangertje Iggy. Dit jongetje is geboren op 1 augustus 2007, dus heeft een half jaartje geleden 16 kaarsjes uit mogen blazen.

Iggy is een lief ventje die makkelijk opstapt bij het opvanggezin en hun bezoek. Hij heeft nog nooit gebeten. Al moet je wel oppassen als je hem benadert met een telefoon om een foto te maken. Geniet dus maar extra van de allerschattigste foto die hierbij staat. Want die is door het opvanggezin gemaakt met gevaar voor eigen leven :-). Hij valt de telefoon echt aan. Gek hè, want verder is het een lief, zachtaardig manneke dat van gezelligheid houdt!

Douchen ondergaat hij, maar voor hem hoeft dat eigenlijk niet. Pellets vindt hij nog niet echt heel lekker, maar bij gebrek aan beter eet hij ze wel. Verder lust hij ook van alles, dus het is een makkelijke eter. Hij zegt zijn eigen naam en fluit het deuntje van the A-team. Houdt van een heerlijke koppiekrauw en doet daarvoor graag zijn koppie naar beneden. Kan prima met de andere vogels van het opvanggezin, maar ook van honden, paarden en andere dieren schrikt hij helemaal niet.

Al met al is Iggy een vrolijk en  makkelijk vogeltje die van gezelligheid en gezelschap geniet. Maar … niet van telefoons dus.