Guusje, bont boertje

Nog zo’n kanjertje dat zelfs al geadopteerd is voordat we gelegenheid hadden om haar op de website en facebook te zetten. Nou jaaaa, het moet niet gekker worden!

Maar tegelijk is dat ook niet zo vreemd, want bont boertje (of eigenlijk boerinnetje) Guusje is ook zo’n ontzettend lief, mooi, schattig, stoer, vrolijk vogeltje dat je daar wel bijna halsoverkop voor móet vallen! Ze is aan ons afgestaan vanwege gezondheidsklachten van de vorige eigenaar en ach jeetje, wat deed dat een pijn en een verdriet! Want ze hielden/houden heel erg veel van haar en dat lieverdje heeft ook bij hun een geweldig leventje gehad. Maar soms kun je niet anders dan een beslissing nemen die je nooit zou willen nemen!

Guusje zelf zegt dit over haar nieuwe leventje”

“Dus nog even voorstellen lieve mensen, ik ben Guusje een bonte boer (Senegal papegaai) popje van 13 jaar. Ondanks dat ik wat klein van stuk ben laat ik het kaas niet van mijn brood eten. De grijze heren met wie ik een boom deel bij mijn logeer-, inmiddels adoptiegezin doen me helemaal niks, sterker nog als ik langszij kom maken ze ruim baan voor me, ze weten hoe een dame te behandelen l! 😂😂😂. De honden hier doen me ook niks, en als ze voorbijkomen ga ik zeker niet voor ze aan de kant.

Verder ben ik gek op menselijke aandacht. Ik vindt heerlijk om lekker bij mijn mensen te zitten en me lekker te laten kroelen. Zodra als dat we buiten op de boom zitten heb ik een vast ritueel; badderen! Dat doe ik dan ook als eerste en soms moet heb bakje wel 2 of 3 keer bijvullen ☺️. Ook ben ik gek op eten, mijn snaveltje gaat eigenlijk de hele dag op en neer gevuld met lekkere dingetjes.

Ik ben ook meegeweest op vakantie naar Duitsland. Tjongejonge, de hele camping kwam gezellig bij ons langs om naar mij en mijn grijze vrienden te kijken. Vooral ook kinderen vonden mij superleuk. En ik hun! Wat was dat supergezellig allemaal!

Ja, ik heb het wel supergetroffen met mijn nieuwe thuisje. Ik ben met mijn gatje in de roomboter gevallen met deze mensen- en vogelvrienden en zij met mij natuurlijk! Wat een bof!