Guus, grijze roodstaartpapegaai

En ja hoor, het is weer gebeurd! 😂 Een papegaai die aan ons wordt afgestaan en al zo’n 30 jaar een meisje zou zijn (Truus), maar dit dus al net zo lang niet is. Truus is nu dus zomaar ineens onze Guus geworden. Moet kunnen, in deze tijd 😉,
Guus is nog maar net in de opvang bij ons, maar dat zou je niet zeggen aan hem. Hij doet alsof hij al jaren een vrije, Vrolijke papegaai is, zo leuk! Hij heeft 15 jaar bij zijn vorige eigenaar gewoond, maar triest genoeg kon deze vanwege gezondheidsredenen niet meer voor Truus …. uh Gúus …. zorgen. Guus zat daardoor al een poosje alleen in huis op zolder zonder daglicht, dus we zijn dit lieve grijsje – toen deze noodkreet bij ons binnen kwam van een zorgzaam en bezorgd familielid – als de bliksem gaan ophalen. Direct door naar de vogelarts voor testen, APK en dus ook sexen ( 🤭 ) en daarna in quarantaine.
Toen bleek al gelijk dat Guus heel graag nieuwe dingen wil leren. Hij stapt keurig op de hand op, eet …. nee vreeeeet …. gezonde pellets en probeert dapper allerlei chop, zit heerlijk gezellig te fluiten en geluidjes na te doen. Echt zo’n gezellige lieverd! Op honden, katten, andere papegaaien reageert hij niet of heel geïnteresseerd en mensen vindt-ie toppie! Buiten zitten is nieuw voor hem, maar ook dat vindt-ie fijn. Natuurlijk is dat maar eventjes, want daar moet hij rustigjes aan wennen. Zo heerlijk voor hem dat hij nu heerlijk geniet van alle gezelligheid en gezelschap in plaats van in zijn eentje te zitten!
Guus geniet van zijn nieuwe Vrolijke leventje! En degene die hem in huis en hart opneemt, gaat ook van hem genieten. Dat weten we heel zeker en gunnen we ons Guusje heel erg 😘.